Goeiedag Haandrikman!
MAX

Aftellen naar het Songfestival: Jeangu Macrooy

foto: ANP/MAXfoto: ANP/MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Aftellen naar het Songfestival: Jeangu Macrooy

Over twee weken is het zo ver: de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2021. Liefhebber Bert Haandrikman telt de dagen af met zijn favoriete songfestivalklassiekers en het laatste songfestivalnieuws.

Rotterdam is klaar voor het Eurovisie Songfestival. De kaartverkoop voor het evenement gaat van start en ook de deelnemers mogen naar Ahoy om te oefenen op het podium. De spanning loopt langzaam op, ook bij de Nederlandse delegatie.

“Het is super spannend”, zegt de Nederlandse titelverdediger Jeangu Macrooy. "Wij repeteren vandaag voor het laatst buiten Rotterdam. De hele crew is er bij. Volgende week verhuizen we naar Ahoy en dan gaat het echt gebeuren!”

Fans kunnen niet wachten om te zien hoe de act van Macrooy er precies uit gaat zien. Wordt er gedanst, is er een koor, hoe zit de kleding er uit? De zanger laat er niets over los. “Ik mag daar niets over vertellen, het moet tot het laatste moment geheim blijven. Het wordt in ieder geval een optreden vol energie, zoveel kan ik zeggen. Ik kan niet wachten om de wereld te laten zien wat wij hebben bedacht.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vorig jaar zou Macrooy meedoen met het lied Grow, maar toen werd het evenement vanwege de coronapandemie afgeblazen. De zanger moest daarop een nieuw nummer maken. Dat werd Birth of a new age. “Het zijn voor mij twee verschillende nummers, maar ik houd van allebei. Grow hielp mij door een moeilijke periode. Birth of a new age is de viering van nieuwe kracht die ik heb gevonden. Ik zit ook veel beter in mijn vel en dat hoor je ook!"

Op zaterdag 22 mei is het grote moment daar en stapt Macrooy het podium op voor de grote finale van het festival. “Ik probeer voordat we op moeten goed contact te maken met de aarde. Even beide benen op de grond en focussen op dat wat moet gebeuren. Ik doe een schietgebedje en zal tegen mijzelf zeggen dat ik er vooral van moet genieten!"

Jeangu Macrooy over de laatste voorbereidingen in Goeiedag Haandrikman!

Bert telt af naar het Eurovisie Songfestival

Meer over het Eurovisie Songfestival hoor je iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur in Goeiedag Haandrikman! en vind je op Berts Facebook en Instagram.