Goeiedag Haandrikman!
MAX

Aftellen naar het Songfestival: missers

foto: ANP/MAXfoto: ANP/MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Aftellen naar het Songfestival: missers

Het Eurovisie Songfestival 2021 wordt georganiseerd in Nederland. Liefhebber Bert Haandrikman telt af naar dat moment. Dat doet hij met de muziek van de winnaars, maar ook met de missers tijdens het festival.Het is niet alles goud wat blinkt bij het Eurovisie Songfestival. Er zijn genoeg artiesten die roemloos ten onder gingen. Maar ook zangers en zangeressen die wel hits scoorden, waren tijdens het songfestival niet altijd op hun best.

Blijf zoals je bent is het liedje waarmee Justin Pelmelay in 1989 naar het Eurovisie Songfestival mag. In het Zwitserse Lausanne mag Pelmelay als vierde het podium op. Een prachtig liedje en iedereen zat te wachten op de laatste noot. Maar helaas, het lukt Pelmelay niet om die er zuiver uit te krijgen. Ze moet het doen met een 15e plaats dat jaar.

Video niet beschikbaar

Nog een hoge noot aan het einde van een Nederlandse inzending een jaar eerder. Gerard Joling is afgereisd naar Dublin met het liedje Shangri-La. Gerard staat bekend om zijn hoge stem, maar tijdens het songfestival laat hij de hoge noot liggen. Hij had er de kracht niet voor.

Een blunder uit de begindagen van het Eurovisie Songfestival is die tijdens het optreden van De Spelbrekers in 1962. Theo Rekkers en Huug Kok vertegenwoordigen Nederland met het liedje Katinka. Het duo is nog maar net begonnen aan hun optreden wanneer het licht in de studio uitvalt.Europa ziet alleen nog de witte overhemden van de twee Nederlanders. De Spelbrekers eindigen puntloos onderaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bert Haandrikman over de missers op het songfestival

Bert telt af naar het Eurovisie Songfestival

Meer over het Eurovisie Songfestival hoor je iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur in Goeiedag Haandrikman! en vind je op Berts Facebook en Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.