Evergreens

Jim Reeves in 5 feitjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Jim Reeves in 5 feitjes

De countryzanger (20 augustus 1923 - 31 juli 1964) was ver buiten Amerika en tot lang na zijn dood populair! Dit is Jim Reeves in 5 feitjes.

Jim Reeves was even honkvast

De op 20 augustus 1923 in Texas geboren muzikant was aanvankelijk niet van plan met zijn stem carrière te maken: Reeves was professioneel honkballer totdat een enkelblessure daar vroegtijdig een einde aan maakte. 6 jaar later was Reeves’ eerste hit ‘Mexican Joe’.

Hij stond zes keer in de Evergreen Top 1000

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met 6 klassiekers uit de jaren ’60 was Jim Reeves in 2018 prima vertegenwoordigd in onze lijst. De hoogste notering was ‘Distant Drums’ (1966) op #67. Postuum een hit, want al in 1963 geschreven en als demo opgenomen.

Mooi feitje: Jim's vrouw heette (net als in het lied) Mary.

Fans over de plas

Jim Reeves was bij leven -naast in Amerika- in Zuid-Afrika en Scandinavië extreem populair en toerde daar om live op te treden. In Zweden vind je zelfs een Jim Reeves museum!

Hij had een haarstukje

Een van de best bewaarde geheimen in het leven van Jim Reeves was het feit dat hij een toupet droeg. Nauwelijks van invloed op zijn stem dus geen probleem, zou je denken. Toch werd het haarstukje met kracht ontkend door Jim, zijn vrouw en zijn manager.

Kan jij 't zien? Wij niet.

Hij was een gedoemde piloot... in opleiding

Tragisch genoeg was de vliegfan nog niet in het bezit van een brevet toen hij met pianist Dean Manuel in een storm terechtkwam: Een bliksemslag leidde tot de dodelijke crash: Jim Reeves werd niet ouder dan 40.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Wat zijn de allermooiste evergreens ooit gemaakt volgens de luisteraars van NPO Radio 5? De Evergreen Top 1000 is dé jaarlijkse lijst van NPO Radio 5 met klassiekers uit alle muziekdecennia.

De Evergreen Top 1000 wordt jaarlijks in november uitgezonden op NPO Radio 5.

BEKIJK DE LIJST