Evergreens

20-26 mei: De Week van de Jaren 80

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. 20-26 mei: De Week van de Jaren 80

NPO Radio 5 reist terug naar de eighties tijdens De Week van de Jaren 80, van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 mei. Uiteraard wordt het een week boordevol muziek uit dit bonte decennium, afgewisseld met verhalen rond belangrijke (nieuws)gebeurtenissen van toen.

Terugblikken

Tijdens de NOS-bulletins, maar ook op andere momenten, wordt teruggeblikt op impactvolle momenten uit de jaren van neonkleurige trainingspakken en schoudervullingen, De Familie Knots en Medisch Centrum West en de opmars van de walkman, cd en videorecorder. Denk aan de ramp in Tsjernobyl, inhuldiging van Koningin Beatrix, de Elfstedentochten van ’85 en ‘86, val van de muur, de ontvoering van Freddy Heineken, protesten tegen kernwapens en de introductie van de pinpas.

Spel

Tijdens elk programma wordt in De Week van de Jaren 80 het walkman-spel gespeeld met luisteraars. Er staan drie liedjes op de walkman: welke titels zijn te horen?

Toplijst

Afsluiting van De Week van de Jaren 80 vormt De Evergreen Toplijst van de Jaren 80 op vrijdag 26 mei, te horen van 06.00 tot 20.00 uur. De Toplijst wordt samengesteld door luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen van zaterdag 20 mei 08.00 uur tot en met woensdag 24 mei 12.00 uur.