De MAX!
MAX

Otis Redding bij De Max!

  1. Nieuwschevron right
  2. Otis Redding bij De Max!

In De Max! staat elke dag een ander 'classic album' centraal tijdens de Week van de Jaren Zestig. Na The White Album, gingen we dinsdag verder met Otis Blue.

Georgia

We bespraken niet alleen Otis Redding, maar natuurlijk schetsten we ook de plaats en de tijd waarin hij dat classic album maakt. Een tijd vol soul! Het begint allemaal in Georgia, een staat in het zuid-oosten van de Verenigde Staten. In de staat is tijdens de jaren zestig van de vorige eeuw een grote transformatie gaande op het gebied van mensenrechten. Een onderwerp waar voornamelijk de zwarte artiesten in die periode veel over zingen en nummers over schrijven.

Sam Cooke

Een van de muzikale vrienden van Otis Redding, was natuurlijk Sam Cooke. Bekend van pareltjes als 'A Change Is Gonna Come' en 'Wonderful World':

Stax Studio

De plek waar het album is opgenomen is de Stax Studio, vanwege geldgebrek moest het album zelfs binnen 24 uur worden opgenomen. Bij de huur van de studio zat wel de huisband in: Booker T & The M.G's. Opmerkelijk aan de waanzinnig muzikale band was dat de helft van hen Afro-Amerikaans was en de andere helft blank. Binnen Stax Studio speelde huidskleur geen rol, terwijl hun leven daarbuiten compleet gescheiden was.

Sittin' On The Dock Of The Bay

Dan een uitstapje van het album, want in een uitzending over Otis Redding kunnen we niet om zijn allergrootste hits heen:

Fluiten

Henkjan en Manuëla bespreken Otis Redding niet alleen, ook oud-radio-DJ Lex Harding belt even in om wat te vertellen over een van zijn favoriete nummers aller tijden:

Smokey Robinson

Het was de eerste nummer één hit van The Temptations, geschreven door Smokey Robinson: 'My Girl'. Ook Otis Redding zingt het nummer, track 7 op Otis Blue. Dan blijft natuurlijk altijd de vraag... Welke versie heeft de voorkeur?

Wil je alles horen over Otis Blue, Otis Redding of zijn muzikale vrienden? Luister de uitzending van De Max! dan volledig terug:

De MAX!