De MAX!
MAX

Shpritsz van Herman Brood & His Wild Romance

  1. Nieuwschevron right
  2. Shpritsz van Herman Brood & His Wild Romance

Herman Broods 'Shpritsz is Classic Album in De MAX!

De vierde en laatste dag behandelden we een album van Nederlandse bodem: Shpritsz van Herman Brood & His Wild Romance.

Brood-Mania

Shpritsz was de grote doorbraak van Herman Brood, maar zeker niet het eerste bandje waarin hij speelde. Zo speelde hij eerder onder andere in Moan, Long Tall Ernie & The Shakers en Cuby & The Blizzards.

Quote

When I do my suicide for you, I hope you miss me too

Herman Brood

Vitesse

De band Vitesse werd in 1975 opgericht in Amsterdam door drummer Herman van Boeijen. Daarnaast werd de band versterkt door leden van het eerste uur: gitarist Rob ten Bokum, bassist Peter Smit en Herman Brood. Maar in de periode van 1975 tot 1994 zijn meer dan twintig mensen onderdeel geweest van de band.

Pé Hawinkel

Een van de hofleverancier van Shpritsz, tekstueel gezien, is Pé Hawinkel. Helaas heeft Hawinkel het succes van 'zijn' nummers nooit meegemaakt, hij overleed op 16 augustus 1977. Het laatste nummer wat hij schreef was 'Hit', over de Amsterdamse nachtclub Chez Nelly. Dat was de club van Gert-Jan Dröge, de oom van Herman Brood's latere echtgenote Xandra en bekend als presentator van Glamourland.

Quote

On skid row, where all names are delusive. Skid row, where all pain is exclusive

Herman Brood

Meer Herman Brood?

Het vierde en laatste Classic Album van de Week van de Jaren Zeventig zit er op. Wil je meer interessante feitjes, anekdotes en natuurlijk de muziek van Herman Brood & His Wild Romance? Luister dan de gehele uitzending terug!

De MAX!