De MAX!
MAX

Rumours van Fleetwood Mac

  1. Nieuwschevron right
  2. Rumours van Fleetwood Mac

Het is de Week van de Jaren Zeventig. Elke dag behandelt De MAX! daarom een classic album.

We begonnen de week met een van de best verkochte album aller tijden: Rumours van Fleetwood Mac.

Oprichting

Het begon voor Fleetwood Mac eigenlijk al in de jaren zestig, toen werd de bluesband opgericht in Engeland. De band bestond toen uit gitarist Peter Green, drummer Mick Fleetwood en bassist John MacVie.

Christine Perfect

Zangeres Christine Perfect treedt een jaar na haar huwelijk met John MacVie in 1968 toe tot Fleetwood Mac, ze neemt dan ook de achternaam aan van haar man.

Ruzie

Hoewel de band steeds succesvoller wordt, begint het ook steeds meer te rommelen...

Buckingham en Nicks

Na de chaos binnen de band en een verhuizing naar de Verenigde Staten, bestond de band na het album Heroes Are Hard To Find alleen nog maar uit Mick Fleetwood en meneer en mevrouw MacVie. Totdat ze gitarist Lindsey Buckingham en zijn vriendin tegenkomen...

Drama

Na het ontzettend succesvolle album Fleetwood Mac liepen alle relaties van de bandleden op de klippen. Zowel de twee koppels die onderdeel waren van de band, als Mick Fleetwood en zijn vrouw Jenny Boyd. Geen opperbeste sfeer om een nieuw album op te nemen, maar toch resulteert het in Rumours.


Quote

Players only love you when they're playing

Stevie Nicks

Sex, Drugs & Rock 'n Roll

Relatiebreuken, drankmisbruik en een overdaad aan cocaine. Dat er uberhaupt nog muziek werd gemaakt in de studio is een wonder te noemen. De bandleden hadden echter helemaal geen keuze, dag en nacht zaten ze in de studio.

Quote

And I wish you all the love in the world. But most of all, I wish it from myself.

Christine MacVie

Meer Fleetwood Mac?

Het eerste Classic Album van de Week van de Jaren Zeventig zit er op. Wil je meer interessante feitjes, anekdotes en natuurlijk de muziek van Fleetwood Mac? Luister dan de gehele uitzending terug.

De MAX!