Bijpraat
EO

Podcast-tip: Deze Week over stikstofcrisis & boerenprotesten

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Deze Week over stikstofcrisis & boerenprotesten

In deze opiniepodcast (EO) nemen presentator Joram Kaat, relatiecoach Cocky Drost, voorganger Jurjen ten Brinke en onderneemster Talitha Muusse het belangrijkste nieuws van de week door. Vier christelijke opiniemakers, ieder met een andere blik en achtergrond, gaan het gesprek met elkaar aan. Soms knetterend, meestal vrolijk en altijd betrokken.

Met de trekker naar Stroe

Afgelopen week kon niemand er om heen: de boerenprotesten. Met het begin van de protesten in het najaar van 2019, wordt het langzaamaan een bekend beeld: de files, trekkers en duizenden protesterende boeren. Jurjen heeft zo zijn bedenkingen bij deze stikstof crisis. Volgens hem mist er iets cruciaals in de discussie. ‘Het is een gezamenlijk probleem. Kunnen wij als Nederlanders gezamenlijk minder verdienen? Klaar met dat gepolariseer!’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister de aflevering - Deze Week

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.