Bijpraat

Nieuw op NPO Radio 5: Hans de Booij & Nederpop All Stars 'Alleen In Je Ogen'

foto: Hans de Booij
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw op NPO Radio 5: Hans de Booij & Nederpop All Stars 'Alleen In Je Ogen'

Hans de Booij is terug met een 'echt' Hans de Booij nummer vol liefdesdrama, alsof we even terug in de jaren '80 zijn.

Quote

Wij tweeën dansen op een been | In goed en kwaad, in een

Hans de Booij | Alleen In Je Ogen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hans de Booij

Met 'Annabel', 'Thuis Ben', 'Alle Vrouwen' en 'Een Vrouw Zoals Jij' was Hans de Booijs mede bepalend voor het geluid van Nederpop in de jaren '80. De pathos in Hans' stem en teksten geven een gevoel van 'alles of niets'. En zoals hij zingt lijkt Hans ook te leven: na de jaren '80 maakt De Booij roerige decennia door. Toch houdt hij moed. Trouw vat het in 2023 als volgt samen: "Zanger Hans de Booij (64) is ongelukkig in de liefde, zag z'n carrière stranden en heeft een chronisch geldtekort, maar na een covid-infectie te hebben overleefd, voelt hij zich vooral dankbaar voor alles wat het leven hem gegeven heeft."

En zo is er dus nu 'Alleen In Je Ogen', van Hans De Booij & Nederpop All Stars. Zijn stem klinkt ouder, maar de overgave is er nog. Hoor maar!

Een vervolg op 'Annabel'

Tijdens de Avond van de Kleinkunst schrijven makers van nu een vervolg op een kleinkunst-evergreen van toen. Volgspot volgt de Avond van de Kleinkunst en de makers van de liedjes jaarlijks op de voet. Bekijk hieronder het vervolg van Van der laan en Woe op Hans de Booijs 'Annabel'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.