Arbeidsvitaminen
AVROTROS

Arbeidsvitaminen giet legendarische jingle in nieuw jasje met Jody Pijper

foto: AVROTROS / Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Arbeidsvitaminen giet legendarische jingle in nieuw jasje met Jody Pijper

Zo nu en dan krijgt de vormgeving van het programma Arbeidsvitaminen een flinke opfrisbeurt. Presentator Hans Schiffers laat zien hoe zangeres Jody Pijper de oudste jingle van het programma nieuw leven in zingt!

Producent/componist Ad Van Olm bedacht voor Avro Hilversum 3 in de jaren zeventig een jinglepakket waarbij hij zich voor Arbeidsvitaminen liet inspireren door de woordloze zang van de (toen populaire) Ray Coniff Singers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De dapdoewap jingle is een echte jingle klassieker geworden!

Veel luisteraars die vroege herinneringen hebben aan Arbeidsvitaminen, denken aan het feit dat alle muziek vooraf in de programmagids vermeld stond. Of aan de mars van Koning Voetbal, die lange tijd als eerste werd gedraaid. Maar het allerbekendste onderdeel van Arbeidsvitaminen is een jingle uit de jaren zeventig die heel Nederland nog kan meezingen. Inmiddels is die toe aan zijn derde uitvoering, en die is opgenomen met niemand minder dan Jody Pijper.

Na Patricia Paaij in de jaren zeventig, zong Bart Voncken hem en nu is het jingle-koningin Jody Pijper, onder andere bekend van Stars On 45, die "Dapdoewap Arbeidsvitaminen Voor U" frisse glans geeft. Ze deed dat bij Top Format, waar ze heel wat stappen heeft liggen. Hans Schiffers geeft een inkijkje hoe die opnamesessie eraan toe ging:

Arbeidsvitaminen

Je hoort Hans Schiffers elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Arbeidsvitaminen op NPO Radio 5.

foto: avrotros