Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: lievelingsneef Roelof

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: lievelingsneef Roelof

“We gaan elkaar snel ontmoeten.”

Carla is stomverbaasd als ze al na een paar minuten in Adres Onbekend haar neef aan de lijn krijgt. Dankzij een tip van een oplettende luisteraar komen we in Lisse uit bij neef Roelof. Die kan zich de nichtjes goed herinneren, vooral de tweeling: “Ze konden mijn naam niet goed uitspreken als kind en noemden me Ofje. Als ze kwamen logeren, zei ik altijd tegen mijn moeder: daar komen de Ofjes weer.” Ze zijn elkaar na het overlijden van hun moeder uit het oog verloren, er was geen sprake van onmin. Roelof nodigt zijn nichtjes uit naar Lisse om de verloren jaren in te halen: “We gaan elkaar snel ontmoeten.”

Het verhaal
Carla Janssens (66) is de jongste van 6 uit een gezellig Gronings gezin. Haar oudere zussen - tweeling Joke en Riekje - willen graag weten hoe het met hun lievelingsneef Roelof is. Ze dragen Carla op om te gaan zoeken: "Ik heb een I-pad!" Maar ondanks dat komt Carla er niet uit en daarom schakelt ze Adres Onbekend in.

Roelof Hartlief begint zijn leven in Groningen, maar verhuist al snel naar Wageningen en na de oorlog naar Arnhem. De zusjes Janssens hebben goede herinneringen aan de wederzijdse logeerpartijen. De aardige neef verdwijnt uit zicht als hij scheikunde gaat studeren en daarna met zijn kersverse vrouw Noortje naar Noordwijkerhout vertrekt.