Adres Onbekend
KRO-NCRV

Podcast: Op zoek naar... Amore uit Olanda

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast: Op zoek naar... Amore uit Olanda

Beluister de nieuwste aflevering van 'Op Zoek Naar...' nu in je favoriete podcast-app!

Podcast: Op zoek naar... Amore uit Olanda - Uit Het Oog

Tomasso Annunziata is een Napolitaan die opgegroeid is in België.

Als jongen van 20 woont hij weer in Italië, in de toeristenplaats Scauri, waar hij niet weet wat hij ziet: uit een bus met toeristen stapt een knap blond meisje. Hij snelt op haar af, zij ziet ook iets in deze charmeur die ze gewoon kan verstaan ze beleven samen 15 dagen ‘vol amore’. Ze rijden langs de kust, laten elkaar niet los. Maar als haar vakantie ten einde loopt komen de tranen.

Hij wil wel mee naar Den Haag, maar zijn vader heeft zich opgewerkt van de mijnen naar een rijker bestaan in Italië. Hij wil ook vader niet loslaten. Ze schrijven dan maar de ene brief na de andere en als Tomasso zich verlooft met een Italiaanse grijpt zijn moeder in. Ze verbrandt alle brieven van Paula zodat hij zich focust op zijn vrouw van de toekomst. Een halve eeuw later vraagt Tomasso ons om ‘blonde Paula uit Den Haag’ te gaan zoeken. Meer weet hij niet meer van haar.

Op Zoek Naar… is de podcastserie van het eerste zoekprogramma van Nederland: Adres Onbekend. Je vindt deze podcast nu in de favoriete podcast-app of via https://www.nporadio5.nl/podca...

foto: Adres Onbekend