Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: de weduwe van halfbroer Ferdinand

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: de weduwe van halfbroer Ferdinand

Helaas overleed hij op veel te jonge leeftijd

We vinden een vermelding van Ferdinand van der Wielen in Hendrik Ido Ambacht. Er staat een telefoonnummer geregistreerd op die naam en op dat adres. Wanneer we opbellen en vragen naar Ferdinand is het antwoord meteen helder: “Die is er niet meer.” Dat nieuws is schokkend, want Ferdinand zou dit jaar 52 zijn geworden. Zijn weduwe staat ons te woord en vertelt ons dat Ferdinand al op 45-jarige leeftijd overleed aan leukemie. Remon is er stil van: “Dit verwacht je niet. Hij is op dezelfde leeftijd overleden als onze vader en ook nog aan dezelfde ziekte! Hoe bestaat het!” Op de achtergrond huilt zijn vriendin zachtjes mee. Het nieuws schokt ons allen. We geven de weduwe van Ferdinand de tijd om alles te laten bezinken en hopelijk staat ze in de toekomst open voor de halfbroer van Ferdinand, van wie ze nooit geweten had tot vandaag…

Het verhaal
Remon (43) weet al jaren dat hij een halfbroer heeft. Zijn oma en moeder hebben hem er over verteld. Zijn vader Teunis niet, die sprak niet over de zoon uit zijn 1ste huwelijk. De verhalen worden door Teunis nooit bevestigd.

Tijd om zijn halfbroer te gaan zoeken heeft Remon niet totdat hij bij het opruimen van het ouderlijk huis papieren tegenkomt die het bestaan van zijn halfbroer bevestigen: "Ik heb eindelijk het bewijs dat hij écht bestaat."
Zijn halfbroer heet Ferdinand en is geboren in 1965 in Rotterdam. Met wat speuren ontdekt Remon ook dat de moeder mevrouw C.E. van Rhijn zou kunnen zijn geweest. Het huwelijk was een "moetje": de bruidegom was 19 en de bruid pas 16 op de huwelijksdag.

Zou Ferdinand weten dat hij niet alleen is? Er gaat een gerucht dat Ferdinand altijd is verteld dat zijn vader kort na zijn geboorte is overleden. En dát verhaal klopt niet helemaal...