Adres Onbekend
KRO-NCRV

Goede vriend Ronald van Peeren

  1. Nieuwschevron right
  2. Goede vriend Ronald van Peeren

"Ik kom zo naar Bali, Ronald!"

We vinden Ronald via een oud-collega, en wat blijkt: Ronald heeft Nederland ingeruild voor het tropische Bali! Als Jos dat hoort denkt hij natuurlijk gelijk ook aan een goed vakantie adresje: "Ik kom zo naar Bali, Ronald!". Luister de uitzending van 22 december 2019 terug voor het hele verhaal.

Jos leert zijn goede vriend Ronald van Peeren kennen op school in Amsterdam. Hun vriendschap houdt lang aan tot dat Jos op zijn veertiende naar Sliedrecht verhuist. Toch weten de twee elkaar altijd weer te vinden, want ook in hun tienerjaren maken ze veel mee samen. Zo leren ze elkaars vriendinnetjes beter kennen. Jos gaat met Anneke en Ronald stelt op zijn beurt Irene aan hen voor: “Ronald was een leuke jongen, maar er was toen veel gaande in zijn leven, hij zonderde zich af van heel veel mensen toen. Dat heb ik altijd jammer gevonden, maar ik wilde hem de tijd gunnen om zijn leven op orde te krijgen.”

Jos dacht dat hij wel weer eens iets van Ronald zou horen, maar dat moment is nooit gekomen. En dus zoekt Jos hem nu, en hij krijgt hulp van zijn vrouw Anneke. Zij struint website na website af en is de naam Ronald van Peeren al meerdere keren tegengekomen: “Anneke vond op een website dat hij zou werken bij de tram en dat hij marathons loopt.” De laatste keer dat ze echt actief heeft gezocht is toen Jos vijftig werd. Anneke: “Ik wilde hem zo graag verrassen met Ronald, maar dat is toen niet gelukt…” Nog steeds komt de naam Ronald van Peeren regelmatig weer naar boven: “Waarom is hij niet meer te bereiken?”

Aanknopingspunten:
* Ronald van Peeren
* geboren in 1954
* zijn adres was vroeger Bos en Lommerweg te Amsterdam
* had een zus Paula
* had ook nog een broer
* zat op de Herman Gorterschool en de Daniël Goedkoopschool in Amsterdam
* werkte mogelijk op de tram, bij de GVB
* was getrouwd of samenwonend met een Irene
* laatst bekende adres: Lichtboei in Amstelveen