Adres Onbekend
KRO-NCRV

vakantieliefde Jacco

foto: Tineke
  1. Nieuwschevron right
  2. vakantieliefde Jacco

Ik vraag me nog steeds af waarom hij toen bij ons thuis was...

Jacco Kerssen meldt zich bij ons en komt aan de lijn voor Tineke. Tineke is blij verrast:. “Ik had niet verwacht om met mijn zeer summiere gegevens Jacco te kunnen vinden..” De gevoelens die Tineke voor Jacco had waren ook wederzijds. De prille liefde had anders kunnen aflopen… Luister het fragment hieronder voor de bijzondere ontmoeting tussen Jacco en Tineke.

Het verhaal
In 1959 gaat Tineke met haar ouders en tante met de autobus op vakantie naar Gargellen in Oostenrijk. “Zo heb ik Jacco leren kennen. Het begon eigenlijk in het hotel. We hadden een hele actieve vakantie en gingen dan elke dag ‘s morgens eerst koffie drinken. Daar troffen we Jacco steeds beneden in het hotel met zijn moeder. Ik vond hem heel leuk! Ongeveer tien dagen lang zijn we samen opgetrokken.”

Tineke en Jacco komen allebei uit Amsterdam en na de vakantie staat Jacco plotseling bij Tineke op de stoep. “Wij woonden toen aan het Kleine-Gartmanplantsoen in Amsterdam. Ik was niet thuis, dus hij ging ouders op visite. Echt jammer dat ik hem toen niet heb gezien! Ik wist trouwens helemaal niet waar hij woonde, maar hij blijkbaar wel van mij. Hij heeft helemaal de moeite genomen om bij mijn ouders langsgekomen. Ik vraag me nog steeds af waarom hij toen bij ons thuis was... Het zegt toch ook iets dat ik nog steeds aan hem denk, want ik was nog hartstikke jong. Ik hoop dat hij net als ik de liefde gevonden heeft.”

Aanknopingspunten:
* Jacco (achternaam onbekend)
* geboren rond 1944
* in het jaar 1959 ging hij met vakantie met de autobus naar Gargellen in Oostenrijk
* dat ging via het reisbureau Porta Mundi in de Vijzelstraat in Amsterdam
* hij ging daar naartoe met zijn moeder (zie foto) en oma
* ze maakten o.a een dagtrip naar Davos
* hij wilde chasseur worden bij Krasnapolsky indertijd
* hij woonde in de Indische buurt in Amsterdam-Oost

Links Tineke en rechts moeder - Rechts op de achtergrond moeder van Jacco en links Tineke, haar moeder en tante

Tineke zoekt vakantievriend Jacco