Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: de zoon van Marion

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: de zoon van Marion

“Hij wil graag met de vriendinnen van zijn moeder in contact komen.”

We komen erachter dat Marion niet meer leeft. Ze overleed al op jonge leeftijd. Haar zoon Phil was dertien en zoekt sindsdien al naar meer informatie over zijn moeder. Hij zoekt op haar naam jaarlijks via Google in de hoop meer over haar te weten te komen. Hij komt terecht op onze website en ziet de zoektocht van de gezusters Vatteroth. Hij staat te popelen om met hen in contact te komen, want hij hoopt op verhalen over zijn moeder. Astrid en Sigrid zijn ontroerd: “We vinden het heel erg dat ze niet meer leeft, maar zijn zo blij voor die jongen dat we iets kunnen betekenen voor hem.” Tijdens de uitzending komen ze met hem te spreken en vragen hem naar zijn moeder. Beide partijen herkennen dat Marion een fantastische stem had en graag zong. Sigrid en Astrid kunnen niet lang genoeg met Phil spreken: “We’ll be in touch and we love you!”

Het verhaal
Sigrid en Astrid Vatteroth kennen hun gezamenlijke vriendin Marion van der Voet vanuit Indonesië. Ze groeien hun eerste levensjaren met haar op, maar in 1950 gaat Marion met haar familie met de boot naar Nederland. Sigrid en Astrid Vatteroth volgen enkele jaren later. Wanneer zij vlak voor Sinterklaas in de begin jaren 50 Amsterdam binnen varen, staat Marion van der Voet hen al op te wachten. “Het eerste wat Marion en haar moeder deden was rijst koken voor ons. Met sambal oelek. We hebben ons helemaal vol zitten vreten toen na die 28 dagen op een boot.”

Eenmaal aangekomen in Nederland settelen de gezusters Vatteroth zich aan de Overtoom. Marion van der Voet woonde al in de Runstraat en kwam heel vaak langs. Sigrid herinnert zich nog goed hoe de moeder van Marion op die feestjes haar viool pakte en begon te spelen en Astrid kent het hele lied nog haar hoofd.
Astrid en Sigrid houden contact met Marion en haar moeder tot het moment dat ze trouwen. Daarna verliezen ze Marion uit het oog. Sigrid herinnert zich nog dat Marion ging emigreren naar Amerika met haar moeder en diens vriend Bert.

Wat zou er van Marion geworden zijn? Heeft ze ook nog aan de zusjes Vatteroth gedacht? Misschien is ze wel teruggekeerd naar Nederland?