Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: grote liefde Inge van Straaten

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: grote liefde Inge van Straaten

Via de e-mail hebben de twee weer contact

Inge heeft inmiddels van zich laten horen en geeft aan eerst via de e-mail contact te willen. Toevallig genoeg begint het contact tussen Inge en Peter dus zoals het ooit eindigde: in schrift. Wat Peter betreft had dat contact ook best in het echt gemogen. “Met een kop koffie en een stuk gebak bijvoorbeeld.” Inge bouwt het contact liever wat rustiger op.

Of dat stuk taart er nog van gaat komen? “Natuurlijk,” zegt Peter, “en dan mét slagroom.”

Het verhaal
Terug naar het jaar 1978 en naar die ene blind date die het leven van Peter voorgoed veranderde: “Ik was rond de 16 jaar. Een vriendin, Annette uit Limmen, vertelde dat ik om 20:00 uur in een bar moest zijn en dan zou daar een meisje heen komen om mij te leren kennen. Na een half uur was ze er nog niet en in de bar was het vrij rustig. Ik maakte daarom aanstalten om weg te gaan.” Op het moment dat Peter via de trap naar beneden gaat, loopt hij op de trap een leuk meisje tegen het lijf: “Ze vroeg of ik al weg ging, anders konden we boven wel wat gaan drinken.”

Het is meteen raak! Een gezellige tijd die zich kenmerkt door de vele avonden in Castricum volgt. Er wordt tot in de late uurtjes gefeest. Hun ouders weten niets af van hun vermeende verkering. Maar dan vinden Inge’s ouders dat Inge te veel uitgaat en wordt er op de rem getrapt…

Twee jaar lang houden Peter en Inge contact met elkaar. Ze wisselen veel brieven uit: hij vanaf het schip waarmee hij over de hele wereld vaart en zij vanuit Canada, waar ze met haar ouders lange tijd op vakantie is. De laatste brief van Peter moet zo’n zes kantjes zijn geweest, maar is waarschijnlijk nooit bij haar aangekomen. De liefde valt stil en na al die jaren is Peter benieuwd wat er van Inge is geworden.

Tijdens de uitzending
We zoeken op het oude adres dat Peter had van Inge en spreken een oude buurvrouw die de familie goed heeft gekend. Ze vertelt ons waar we Inge kunnen vinden. Een adres heeft ze niet, maar wel een plaatsnaam: Kolhorn. Daar sporen we Inge al snel op, opnieuw met behulp van buren. Inge laat ons per mail weten dat ze zeer nieuwsgierig is naar wie haar zoekt.

Ze wil graag dat we dit aan haar laten weten, maar ze laat helaas geen telefoonnummer achter. We moeten dus wachten tot ze opnieuw van zich laat horen en dan bellen we haar meteen! Zou ze het leuk vinden dat Peter na al die jaren weer contact zoekt?