Adres Onbekend
KRO-NCRV

Goede vriend Evert

  1. Nieuwschevron right
  2. Goede vriend Evert

"We zijn 100% tevreden!"

Via een bedrijf dat gadgets verkoopt komen we terecht bij Evert! Arthur en Anja zijn enorm blij en nemen buiten de uitzending weer contact met hem op. Beluister onderstaande fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
Arthur leert zijn goede vriend Evert kennen als ze nog pubers zijn. Eerst woont hij in Castricum, maar later verhuist Evert naar Heerhugowaard: “Toch hielden we altijd contact. Later kwam hij ook weer terug uit Friesland. Evert was zelfs getuige op mijn huwelijk met Anja!” Samen met Anja zoekt Arthur nu naar zijn goede vriend, die hij al zo’n twintig jaar uit het oog verloren is: “Ik deed alles voor hem en hij ook voor mij. Hij was op het einde samen met zijn vriendin Anoushka. Uit elkaar, bij elkaar, weer uit elkaar. Ze kwamen samen nog een keer langs. Zij rookte sigaren en dronk whisky. Hij was ook een gezellig type.” Bovendien was Evert erg handig. De vrienden sleutelden vroeger samen aan auto’s en Arthur herinnert zich ook dat Evert iets deed met reparatie van rolstoelen.

​De deur staat na al die jaren nog wagenwijd open voor hun goede vriend: “Evert is meer dan welkom, hoor. Hij stond altijd voor ons klaar. Toen we eens stilstonden met de auto middenin de nacht, belde ik Evert en hij kwam er meteen aan. Om maar aan te geven hoe goed die vriendschap was. Maar ja, waar is hij nu? En met wie? Ik denk Heerhugowaard. Maar je weet het nooit met Evert!”

Aanknopingspunten:
* goede vriend Evert
* geboren rond 1962
* kwam uit Castricum
* verhuisde naar Heerhugowaard, daarna naar Friesland en kwam weer terug uit Friesland
* deed iets met rolstoelen of auto’s repareren
* was getuige op het huwelijk van Arthur en Anja
* had een vriendin, Anoushka, maar die relatie liep stuk
* zij rookte sigaren en dronk whisky
* hij was een gezellig type en was erg handig

Arthur en Anja Baars zoeken vriend Evert Hoogeveen Deel 1

Arthur en Anja Baars zoeken vriend Evert Hoogeveen Deel 2