Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: twee halfzussen van Debby

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: twee halfzussen van Debby

En ze blijken bij elkaar om de hoek te wonen!

In de archieven vinden we onder vermelding van Cor de Kruijf de namen van de dochters uit zijn eerste huwelijk. Het gaat om Anja en Patty de Kruijf. We komen er pas achter waar we ze nu kunnen vinden, wanneer een tipgever ons laat weten waar de zussen tegenwoordig wonen: Anja en Patty wonen allebei in Zoetermeer en wonen zelfs dichtbij elkaar. Maar niet alleen Patty en Anja wonen in Zoetermeer, ook onze zoekster Debby! Wanneer we de adressen naast elkaar leggen zien wij dat ze alle drie op zo’n kleine tien minuten afstand van elkaar wonen. Debby kan het niet geloven: “Ik had ze dus zo tegen kunnen komen?”

Ook de gezochte halfzussen reageren verbaasd. Ze willen het liefst meteen naar Debby toe in Zoetermeer, maar Debby zit bij ons in Hilversum. De zussen pakken gezamenlijk de auto en rijden meteen naar de studio om Debby voor het eerst te ontmoeten. Anja wist niet van het bestaan van Debby af, maar Patty wel. Trillend staan de drie zussen naast elkaar en een voorzichtige eerste ontmoeting volgt. Hopelijk kunnen ze vanaf hier het contact op gaan bouwen.

Het verhaal
Telkens als Debby over straat gaat, realiseert ze zich dat ze zonder het te merken, zomaar twee halfzussen zou kunnen tegenkomen. Ze weet namelijk dat ze twee halfzussen heeft uit het eerste huwelijk van haar vader Cor de Kruijf. Ze heeft alleen geen enkel idee wie ze zijn. Daarom zou Debby haar halfzussen graag ontmoeten.

Vader Cor scheidde van zijn eerste vrouw om met Debby’s moeder te trouwen. Die scheiding verliep moeizaam. Daardoor was er geen contact meer met zijn eerste kinderen en de moeder van Debby wilde er ook niet over praten. Cor de Kruijf woonde in de Vlielandstraat in Den Haag en werkte in een kroeg in de Wagenstraat van de Hofstad. Iedereen kende hem als ‘die Lange’. Wie weet wie de halfzussen van Debby zijn en waar ze wonen?