Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Irma Hillebrand

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Irma Hillebrand

“Onze afkomsten gooide roet in het eten…”

Al gauw krijgen we contact met Irma's dochter, die ons het telefoonnummer van haar moeder geeft. Irma is helemaal ondersteboven van Jans zoektocht: "Ik heb nog vaak aan hem gedacht, maar ik had nooit verwacht dat we elkaar nog eens zouden spreken!". Beluister het fragment hieronder voor het hele gesprek tussen Jan en Irma.

Het verhaal
Jan komt uit een eenvoudig milieu, terwijl de vader van zijn vriendinnetje Irma punctueel is en een echte rijkspolitieman is. “Irma en ik dachten aan verloven en trouwen, maar dat moest volgens haar familie een groot feest worden. Het beetje geld dat ik verdiende moest ik thuis afgeven bij mijn vader. Ik kon dat helemaal niet betalen...”

Jan en Irma zijn dolverliefd en gaan vaak op familiebezoek, bijvoorbeeld bij Irma's zus in Weesp. Bij Jan blijft het knagen dat hij niet genoeg geld verdient en na een goed gesprek gaat de verkering uit. “Irma was echt een schat van een meid, ze was fantastisch. Zij heeft mij ook gemotiveerd om weer te gaan studeren en bij de gemeente te gaan werken. Ik heb verder niks te klagen over mijn leven, ik heb twee schatten van kinderen en ben al zestig jaar getrouwd met mijn huidige vrouw. Maar ik heb gewoon veel oude herinneringen aan Irma, die ik met haar wil delen.”

Aanknopingspunten
* Irma Hillegonda Hillebrand
* geboren 21 mei 1939 in Muiden
* vader zat bij het Korps Rijkspolitie in Nunspeet
* getrouwd met Joop Braamburg
* woonde aan de Korteweg in Nunspeet
* Joop Braamburg is overleden in 2017
* Joop en Irma hebben één dochter

Jan zoekt eerste liefde Irma Hillegonda Hillebrand