Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Jolanda Meijer

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Jolanda Meijer

"Ik heb spijt van hoe het geëindigd is...”

We zijn een week verder en Jolanda heeft inmiddels gereageerd. Ze mailt ons dat zij de juiste persoon is, dat ze de opleiding niet heeft verlaten vanwege een zwangerschap en wil het hier verder ook bij laten. In het fragment hieronder het vervolg.

Tijdens de uitzending

De Zoekbrigade vindt een telefoonnummer van een W. Meijer in de buurt van Harderwijk. Dit blijkt een schot in de roos, want we hebben in één klap de vader van Jolanda aan de lijn! Hij gaat de boodschap doorgeven aan zijn dochter en hopelijk belt ze ons dan snel op 0800 3030300... Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Tijdens zijn opleiding tot ziekenverzorger in een verpleeghuis in Hilversum leert Gerard de bijdehante Jolanda kennen. Het is dan 1985. Beide wonen intern, in een complex dat aan het verpleeghuis vastzit. “Daar had je aan het einde van de gang een klein keukentje waar we elkaar na het werk ontmoette en een drankje dronken.” De verlegen Gerard voelt zich enorm tot de vlotheid van Jolanda aangetrokken en valt als een blok voor haar.

Helaas blijkt de liefde niet van lange duur. Gerard maakt het na amper acht maanden uit als hij hoort dat Jolanda vreemdgaat. Niet lang daarna stopt Jolanda met de opleiding en vertrekt ze. Gerard hoort nooit meer iets van haar en vraagt zich nu al jaren af hoe het met Jolanda gaat. “Ik heb veel aan haar gedacht en spijt van hoe het geëindigd is...”

Aanknopingspunten:

* geboren in 1967 of 1968 en opgegroeid in de buurt van Harderwijk, in een gelovig dorp
* in maart 1985 begon ze aan een opleiding tot ziekenverzorgster in CVH te Hilversum, waarschijnlijk is ze gestopt in februari 1986
* haar tante heet Bauk(je) Wijngaarden, waarschijnlijk is Wijngaarden haar meisjesnaam en is ze de zus van Jolanda's moeder

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoeker Gerard

Gerard zocht eerste liefde Jolanda Meijer