Adres Onbekend
KRO-NCRV

Jeugdliefde Hans de Leers

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugdliefde Hans de Leers

"Binnenkort kom ik bij je langs om een wijntje te drinken!"

We vinden Hans in Appeltern via zijn broer Jan. Jan vertelt lachend dat Hans wel veel vriendinnetjes heeft gehad, maar hij weet zich Hilly zeker nog te herinneren. Beluister onderstaande fragmenten voor het verhaal en om het hele gesprek tussen Hilly en Hans te horen. "Binnenkort kom ik bij je langs om een wijntje te drinken!"

Het verhaal
Hilly heeft een vriendje en Hans heeft een vriendinnetje in 1964. Hans komt als chefkok werken in het restaurant van Hilly’s ouders in Den Briel. Al snel hebben de twee een goede klik: “We zijn op mijn verjaardag wat gezelligs gaan doen en hier is het allemaal begonnen. We hebben allebei onze relatie uitgemaakt. Dit was pijnlijk, maar tussen ons was het gewoon gelijk raak!” Na een half jaar verloven ze zich. Hun ouders keuren dit goed, maar de twee mochten nog niet veel: “Dan zeiden we tegen zijn ouders in Zeist dat we teruggingen naar Den Briel, maar boekten we stiekem een hotelletje in Amersfoort. Of we gingen een weekendje naar Antwerpen. Dat was altijd heel spannend!”

Als Hans eenmaal op kamers zit in Rotterdam voor zijn nieuwe baan zien ze elkaar niet veel: “Op een dag kwam ik bij hem thuis, deed de deur open en toen zat daar plotseling een andere dame op zijn kamer! We hebben het nog wel goedgepraat, maar toch… Ik bleef denken: ‘Wat jij kan, kan ik ook’!” Hilly is toen als wraakactie met iemand anders gegaan, met wie ze later zelfs trouwt. Haar man is twee jaar geleden overleden: “Ik kwam in een rollercoaster terecht toen dit gebeurde, alles van vroeger kwam weer boven. Hans is altijd blijven hangen. Als een soort rode draad bleef hij door mijn leven lopen.”

Aankopingspunten:
* Hans de Leers
* geboren in april 1944 of 1945
* had een zus of een broer (misschien wel beide)
* ouders woonden in de jaren 60 in Zeist
* hij werkte bij de ouders van Hilly in het restaurant in Den Briel
* hierna werkte hij bij de Holland Amerika lijn in Rotterdam
* ook nog gewerkt bij Vermeer NH Hotel Barbizon Palace Amsterdam
* heeft op kamers gewoond in Rotterdam rond 1964