Adres Onbekend
KRO-NCRV

jeugdliefde Irene Marijs

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. jeugdliefde Irene Marijs

“We deden alles samen: fietsen, knikkeren en zelfs een stiekeme kus...”

Als gauw krijgen we bericht van Irene, maar ze denkt in eerste instantie dat ze door heel iemand anders gezocht wordt. Als ze hoort dat het om Leen gaat komt ze als verrassing voor hem aan de telefoon: "Dat kusje in de betonnen buis kan ik me niet herinneren hoor! Maar het lijkt me leuk om binnenkort af te spreken, als jij dat ook wilt?". Beluister het fragment hieronder voor het eerste gesprek tussen Leen en Irene.

Het verhaal
Leen krijgt als 6-jarig jongetje vlinders in zijn buik voor zijn buurmeisje Irene Marijs. “Irene was even oud als ik, dus ik vermoed dat ze ook geboren is rond 1954." Normaal wordt de eerste liefde op school gevonden, maar bij Leen en Irene is dit een ander verhaal. "Ik leerde haar kennen op mijn zesde. We zaten overigens niet bij elkaar op school: zij zat op de Van Veenschool in Goes en ik op een andere.” Tijdens de verkering gaan Irene en Leen er helemaal voor. “Fietsen, knikkeren, we deden altijd alles samen. Verstoppertje, maar ook een stiekeme eerste kus in een grote betonnen buis...”

Als Leen twaalf is verhuist hij naar het zuiden van Goes. “Ik vond dit heel jammer, want Irene zag ik niet meer.”Jaren later gaat Leen terug naar de Evertsenstraat in de Goes, de plek waar alles begon. "Hier woonde Irene met haar zus en ouders, maar ik vermoed dat de familie van Irene is verhuisd naar Vlissingen en dat Irene in de zorg werkzaam is geweest. Hoe zou het met haar zijn?"

Aanknopingspunten:
* Irene Marijs
* geboren in of rond 1954 in Goes
* woonde tot aan haar 13e aan de Evertsenstraat in Goes
* Irene had nog één oudere zus
* na 1966 is de familie Marijs verhuisd naar Vlissingen
* Irene ging in Goes naar de Van Veenschool
* vermoedelijk is ze in de zorg werkzaam geweest

Kleuters Leen en Irene | Irene Marijs

Leen zoekt jeugdliefde Irene Marijs