Adres Onbekend
KRO-NCRV

grote steun Wim Schipper

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. grote steun Wim Schipper

"Natuurlijk ken ik Cok nog, wij hebben jaren heel fijn samengewerkt!"

We krijgen een goede tip van Tjitske Bolhuis, die ons aan het telefoonnummer van Wim Schipper helpt. Hij is blij verrast dat Cok hem zoekt en komt voor hem aan de lijn: "Natuurlijk ken ik Cok nog, wij hebben jaren heel fijn samengewerkt!". Beluister het hele gesprek in de uitzending van 26 september 2021.

Het verhaal
Cok zoekt al jaren naar zijn oude werkgever en collega Wim Schipper. Dat doet hij niet zomaar: “Wim is heel belangrijk voor mij geweest. Dankzij hem heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Hij heeft mij zoveel kansen geboden in het werk. Dat ben ik nooit vergeten!”

Cok begint zijn werkende leven als schoenmaker. Hij is dan nog jong, want op de middelbare school krijgt hij te horen dat hij niet slim genoeg zou zijn om ooit iets te bereiken in het leven. Cok weet wel beter, gaat later werken in een stoffeerderij en trouwt met de liefde van zijn leven. Bij de stoffeerderij heeft hij het niet naar zijn zin, maar hij moet zijn gezin onderhouden en blijft nog even hangen. Hij voelt zich nergens op zijn plek, totdat zijn oog valt op een advertentie in de krant: ‘Schelling meubelen zoekt aankomend meubelverkoper.’ Dat lijkt hem wel wat. Het blijkt de juiste keuze: in 1971 wordt Cok aangenomen en werkt met veel plezier tot 1993 bij het bedrijf: “Wim Schipper zag in mij de potentie die niemand anders zag. Na een aantal maanden werken als meubelverkoper kreeg ik zelfs de mogelijkheid om door te groeien. Eerst tot Chef verkoop en later zelfs tot directielid! Ik mocht zelfs mee naar meubelbeurzen en huisshows van fabrieken. Geweldig was dat!”

In 1993 stopt het bedrijf en dat is voor Cok een moeilijke tijd geweest. Zijn goede collega en werkgever Wim Schipper heeft hij daarna ook niet meer gesproken: “Voor hem moet dat ook zwaar zijn geweest. Ik heb nog zo vaak aan hem gedacht! Ik was er nooit goed in om mensen te bedanken. Ik hoop dat ik nog de kans krijg om Wim te bedanken voor alles wat hij voor me heeft gedaan.”

Aanknopingspunten:
* oude werkgever en collega Wim Schipper
* geboren rond 1940
* werkte in 1971 al bij Schelling Meubelen
* heeft tot het faillissement in 1973 bij Schelling Meubelen gewerkt
* Schelling Meubelen zat in het groothandelsgebouw in Rotterdam
* Wim had twee zonen en een dochter
* een zoon heet Kees, zijn dochter heet Annet
* laatst bekende woonplaats: Oud-Beijerland