Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: vaders halfzus Sjanie Westdijk

foto: Irene
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: vaders halfzus Sjanie Westdijk

Zou het om Sjanie Wesdijk uit Barendrecht kunnen gaan?

We bellen de hele omgeving van Zwijndrecht en Rotterdam af op zoek naar Sjanie Westdijk. Maar het zou wel eens kunnen gaan om Sjanie Wesdijk uit Barendrecht, zonder 't'. Zij is getrouwd met een Floris Wesdijk, die al veertig jaar een winkel runt daar en ze hebben vier kinderen. Wie kent deze familie Wesdijk of kan ons verder helpen in de zoektocht? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de zoektocht naar Sjanie Westdijk. Beluister het fragment hieronder van 3 april 2022 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Irene’s vader, de 81-jarige Jan Weijts, is een kind uit het tweede huwelijk van zijn vader: “Mijn vader is helaas dementerend en gaat hard achteruit. Maar hij heeft het steeds vaker over zijn halfzus Sjanie. Hij was helemaal gek van haar en ze hadden een hele goede band. Het lijkt me mooi om haar te vinden, zodat ze elkaar nog een keer kunnen ontmoeten. Ik hoop dat mijn vader haar herkent en dat zo’n ontmoeting hem goed doet. Ze komt zo vaak ter sprake de laatste tijd!”

Sjanie is geboren tussen de twee huwelijken van Jacobus Weijts in: “Mijn opa heeft een stuk of tien kinderen uit zijn eerste huwelijk, toen kreeg hij Sjanie en uit zijn tweede huwelijk met mijn oma is mijn vader Jan geboren.” Irene's moeder kan zich Sjanie ook nog goed herinneren: “In de tijd dat mijn ouders elkaar leerden kennen was Sjanie wel in mijn vaders leven. Ze is zelfs op hun huwelijk geweest en heeft geboortekaartjes gestuurd toen mijn zus en ik geboren werden. Helaas is mijn vader nogal gesloten en hij vertelde nooit waarom het contact verloren is gegaan. Maar laatst vond mijn moeder een foto van Sjanie en ik wist niet wat ik zag... Ze lijkt precies op mijn zus, echt bizar! Ze zal zelf ook geweten hebben dat ze een Weijts was, want ze heeft echt een gezicht zoals de rest van onze familie. Hopelijk lukt het om haar of haar kinderen te spreken. Ik ben nieuwsgierig naar haar herinneringen aan die tijd met mijn vader.

Aanknopingspunten
* Sjanie Westdijk
* haar roepnaam was Sjanie of Sjaantje
* waarschijnlijk heette ze voluit iets als Jannie of Jeannette
* geboren rond 1935 of 1936 aan de Bruïnelaan in Zwijndrecht
* haar biologische vader is Jacobus Weijts
* waarschijnlijk kreeg ze haar moeders achternaam
* Sjanie’s moeder (naam onbekend) was indertijd al getrouwd met man die op de groenteveiling van Zwijndrecht werkte als veilingmeester
* mogelijk deed hij ook iets bij de groentekas in Rotterdam
* Sjanie heeft een tijdje ingewoond bij het nieuwe gezin van haar vader Jacobus Weijts aan de Da Costastraat in Zwijndrecht
* zat op de Hervormde Basisschool Labriëre aan de Lindelaan in Zwijndrecht
* waarschijnlijk is Sjanie later getrouwd met meneer Westdijk
* Sjanie heeft twee kinderen gekregen, waarschijnlijk begin jaren 60
* Sjanie had bruin haar en droeg een bril
* ze is later in Rotterdam gaan wonen

Sjanie Westdijk (rechts in witte jurk) - haar vader Jacobus Weijts

Irene zoekt vaders halfzus Sjanie Westdijk

Vervolg: vaders halfzus Sjanie Westdijk