Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriend van echtgenoot: Henk Schutte

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriend van echtgenoot: Henk Schutte

Er gaat een spoor naar Henk bij het buurtteam in Amsterdam en dit blijkt het juiste spoor! Henk wil graag Miekes zoon Leander meer vertellen over zijn vader Rien en komt naar de studio om hen te verrassen. "Rien was mijn hartsvriend. Ik heb veel wat verhalen te vertellen over het onveilig maken van Schiedam!" Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Mieke verloor haar man Rien in 2004. Voor hun zoon is ze nu op zoek naar Riens jeugdvriend Henk Schutte, met wie hij vanaf zijn twaalfde zeker ruim tien jaar goed bevriend was. "Hij is er op zich niet heel erg veel mee bezig, maar het is wel goed voor hem als hij wat meer zicht krijgt op wie zijn vader was. Henk kende ook zijn hele familie, dus daar kan hij ook iets over vertellen. Toen mijn man overleed, vond ik allemaal foto’s waar Henk op stond. Op de een of andere manier heb ik hem te pakken gekregen en heeft hij al die foto’s opgehaald. Maar ik heb toen niet om zijn adres of telefoonnummer gevraagd."

Nu haar zoon daarvoor openstaat, hoopt Mieke dat Henk hem meer over zijn vaders jeugd kan vertellen. "Mijn zoon woont op dit moment in Rotterdam. Voor zover ik weet heeft Henk altijd in de omgeving van Rotterdam gewoond; Maassluis, Vlaardingen of zoiets. Wat dat betreft zou het ook makkelijk zijn om een keer in een cafeetje ofzo af te spreken."

Aanknopingspunten:
* Henk Schutte
* geboren in januari 1948 in Schiedam
* hij woonde altijd in omgeving Rotterdam
* hij was getrouwd en heeft één dochter
* hij heeft gewerkt bij Brocades
* daarna is hij in de jeugdhulpverlening gaan werken
* hij heeft een stichting/organisatie opgezet om mensen te helpen na de tsunami in Indonesië

Rien in donkerblauw shirt rechts, Henk Schutte in wit shirt daarachter

Mieke zoekt vriend van echtgenoot: Henk Schutte (deel 1)

Mieke zoekt vriend van echtgenoot: Henk Schutte (deel 2)

Mieke zoekt vriend van echtgenoot: Henk Schutte (deel 3)