Adres Onbekend
KRO-NCRV

jeugdvriend Rien Hoogland

foto: Erik
  1. Nieuwschevron right
  2. jeugdvriend Rien Hoogland

"Rien, echt waar? Na al die jaren?"

De telefoon blijft rinkelen tijdens de uitzending, maar Rien meldt zich nog niet. Er gaat mogelijk wel een spoor naar zijn zus Anita in Den Dolder. Maar voorlopig blijven alle tips welkom op 0800 3030300 en zoeken@adresonbekend.nl. Het hele verhaal hoor je in het fragment hieronder.

Na de uitzending staat Rien op onze voicemail! Hij heet nu Ies en hij heeft geen rood haar meer, maar is kaal! Speciaal voor Erik komt hij aan de lijn. “Rien, echt waar? Na al die jaren?” Beluister het fragment hieronder voor het vrolijke gesprek tussen de twee!

Het verhaal
Het is 1977 als de enigszins bedeesde mavo-leerling Erik van Leeuwen in een klaslokaal in Driebergen plaatsneemt naast de excentrieke, langharige rocker Rien Hoogland. Een wijze beslissing, want Rien leert de jonge Erik in sneltreinvaart de fijne kneepjes van de ongebaande paden. “Door Rien kwam ik in aanraking met hardrock, bier en concerten. Met lang haar, leren jassen en cowboylaarzen. Om kort te zijn: ik zou niet de persoon zijn die ik nu ben zonder Rien”.

En nu zoekt Erik naar deze indrukwekkende Rien. Wel doen er verhalen de ronde: over Rien die druiven plukt in Frankrijk, die later in Amsterdam woont en een kind heeft. Erik ontmoet later nog eens de zus van Rien, Anita. Rien zelf is geboren in 1962, en Erik beseft nu pas de invloed die Rien op hem had: “Ik droom nog weleens over Rien. Ik wil graag weten wat er van hem geworden is”.

Aanknopingspunten:
* Rien Hoogland
* geboren rond 1962
* deed de mavo op De Breul in Driebergen-Zeist eind jaren 70
* later heeft hij ook nog de havo gedaan
* hij zat altijd op de een-na-achterste schoolbank aan de linkerkant van de klas
* Rien hield van rockmuziek
* woonde destijds in Den Dolder
* indertijd had hij een vriendin Vera uit Den Dolder

button arrow
button arrow
foto: Erik de Leeuw
Rien (in het midden) en Erik (rechts)

Erik zoekt jeugdvriend Rien Hoogland

Erik zoekt jeugdvriend Rien Hoogland