Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Jacques

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Jacques

Tijdens de uitzending
Jacques was in 2012 trainer bij Sporting Heerlen, dus wij mailde de sportclub. Wij kregen vrij snel reactie en de club stuurde het bericht door naar Jacques. Niet lang daarna kregen wij een reactie van Jacques. Jacques geeft eerst aan dat hij het moeilijk vind om met Magda in contact te komen, omdat hij ook veel verdriet heeft gehad toen de verkering uit ging. Toch spreekt Jacques een bericht voor haar in. Maar dan krijgen wij bericht, Jacques heeft zich bedacht en wilt Magda toch graag spreken. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Toen Magda veertien jaar was kwam zij altijd met een groepje vrienden van school en uit de buurt bij elkaar. Hier kwam dan ook altijd een 'leuke jongen' genaamd Jacques. "We kletste en we gingen tochtjes maken met de brommer. Andere jongens hadden ook een brommer en die namen dan ook een meisje mee en dan gingen we met z'n alle een stukje rijden. Eén van die jongens had een garage en dan mochten wij bij mekaar komen, wat muziek draaien en dansen. Ook deden wij spelletjes waarbij je elkaar dan een kusje moest geven, we waren veertien, vijftien, zestien jaar, het was eigenlijk nog een beetje onschuldig allemaal."

"Jacques was een leuke verschijning. Hij was groot en had donkerblond, halflang haar. Ik had een agenda met allemaal foto's van hem en brieven. Toen ik hem leerde kennen was hij net bij de marine gegaan en moest hij vaak weg. Dan stuurde hij mij brieven en schreef hij over wat hij gedaan had en waar hij was. Ik stuurde ook brieven terug. Mijn moeder vond die brieven alleen niet zo'n goed idee, want mijn vader was nogal streng. Hij vond mij te jong voor verkering, ik was namelijk veertien en Jacques was zestien jaar. Hierom kwamen Jacques brieven eerst bij mijn tante aan, die naast ons woonde. Later kwamen de brieven gewoon bij mij thuis aan. Toen mijn vader Jacques leerde kennen, accepteerde hij dat wel. Hij zei wel vaker over jongens bij de marine: 'Zij hebben in elk stadje een ander schatje.' Ik had een hele doos met brieven van Jacques, maar die zijn in de loop van jaren bij de verhuizing kwijtgeraakt. Dat vind ik heel erg."

"Jacques was vaak twee of drie maanden weg. In die periode kwam ik vaak bij zijn moeder thuis. Hij had nog hele kleine zusjes en een jonger broertje, dus dan ging ik daarop oppassen. Zijn ouders hadden het wel geaccepteerd, zij vonden het wel leuk dat Jacques een vriendinnetje had.
Jacques woonde vroeger met zijn gezin op de Navolaan in Heerlen en Jacques zat voor de marine op een technische school in Brunssum."

"We hebben uiteindelijk anderhalf jaar verkering gehad. Ik weet eigenlijk niet waarom het is uitgegaan. Ik weet alleen dat ik klaar was met school en graag wilde doorstuderen. Ik had mij opgegeven voor de Zuid-Limburgse Laboratorium school en ik wilde laborante worden. Hij vond dat geen goed idee, hij zei toen: 'Dan kom ik dadelijk thuis van de marine en dan ben jij aan het leren.' Ik ben toen maar gewoon gaan werken. Ik had een baantje gevonden en was nog maar een paar maanden van de mavo af. Jacques kwam toen op een zaterdag langs en maakte het plotseling uit. Wij hebben daarna geen contact meer met elkaar gehad. Toen het uit was ben ik ziekenverzorgende geworden, dus ben ik wel een opleiding gaan doen. Ik wil graag weten hoe het met hem gaat er waarom hij het heeft uitgemaakt.

Aanknopingspunten:
* Jacques
* Geboren rond 1956
* Woonde aan de Navolaan in Heerlen
* Ging naar een technische school in Brunssum
* Ging later bij de marine
* Had een jonger broertje en twee jongere zusjes
* Had een brommer en reed later ook motor

Eerste liefde Jacques