Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste vrouw van vader: Helena Maria de Leijer

foto: Johan
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste vrouw van vader: Helena Maria de Leijer

“De hele familie bleek van dit huwelijk te weten, behalve ik...”

Helaas blijkt dat Helena Maria de Leijer overleden is. Ze stierf een nare dood. Dat weten we van haar jongere zusje Dolly, die erover vertelt. Dolly is overvallen door het telefoontje: “Ik heb al jaren niet meer over mijn overleden zus Lenie gesproken. Nu komt alles weer boven. Mag ik even bedenktijd?”

Dolly wil haar best doen om de vragen die Johan heeft te beantwoorden. Dat is tussen hen beiden. Beluister het fragment van 10 april 2022 terug voor de reactie van Johan op dit nieuws.

Het vroegere leven van Johans vader is sowieso een groot mysterie voor zijn enige zoon: “Mijn vader steunde me als hij thuis was, maar dat was niet zo vaak. Hij werkte eerst bij de marechaussee en later was hij vrachtwagenchauffeur. Mijn relatie met mijn moeder was moeizaam. Ik had verwacht dat de band met mijn vader na haar dood hechter zou worden, maar het tegenovergestelde gebeurde. We zijn steeds verder uit elkaar gegroeid. Er zijn heel veel vragen uit het verleden waar ik mee zit. Mijn vader leeft al sinds 2000 niet meer, maar hopelijk kan de familie van deze Helena mij meer vertellen over zijn jonge jaren...”

Aanknopingspunt:
* eerste vrouw van zijn vader: Helena Maria de Leijer
* ze is geboren in september 1931 in Amsterdam
* is getrouwd geweest met Jan Vos van september 1960 tot juli 1961
* dit huwelijk is voltrokken en ontbonden in Amsterdam
* ze heeft samen met Jan bij zijn ouders ingewoond aan de Wilhelminalaan in Thorn, Limburg tijdens hun huwelijk
* Jan is later getrouwd met Riet uit Naaldwijk
* hij is overleden in 2000

Vader Jan Vos

Johan zoekt Helena de Leijer, vaders 1e vrouw