Adres Onbekend
KRO-NCRV

Ex-vrouw Ingrid Uijleman

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-vrouw Ingrid Uijleman

"Ik was eigenlijk te jong om te trouwen."

Tijdens de uitzending
We vinden via Facebook een account van een Inge Uijleman, zou dit ook Ingrid Uijleman kunnen zijn? We komen in contact met een vriendin via Facebook, zij zou deze Inge op de hoogte brengen van de zoektocht. Niet veel later staat Inge op onze voicemail en alle informatie klopt! Een zoektocht vanuit Arie had zij nooit verwacht! Maar wilt graag met hem in contact komen om alles goed te kunnen afsluiten. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 1970 trouwt de dan 21-jarige Arie met zijn eerste liefde Ingrid Uijleman. Ze vieren vakantie met Ingrids ouders in Oostenrijk, gaan vaak wandelen met hun herdershond Wodan en beginnen samen een groentewinkel in Maasbracht. "Ik wilde altijd al een eigen zaak hebben. Maar de winkel liep niet, waarna we weer allebei zijn gaan werken." Ook hun huwelijk houdt niet lang stand. "We kregen veel mot en het ging niet meer tussen ons. Ik was aan het werk toen ik hoorde dat mijn schoonvader het huis had leeggehaald. Niet alleen het huis was leeg toen ik thuiskwam, ook de hond was weg..."

Ondanks het dramatische einde van hun relatie, koestert Arie geen wrok tegen zijn ex-vrouw. "Ik was eigenlijk te jong om te trouwen, ik was meer met mijn werk bezig dan met Ingrid. Dat de winkel niet goed liep, hielp natuurlijk ook niet mee; ik probeerde iets op te bouwen en dat lukte niet. Maar we hebben ook leuke dingen meegemaakt!"

Aanknopingspunten:
* Ingrid Uijleman (meisjesnaam)
* geboren rond 1950 in Heerlen
* haar vader komt ook uit Heerlen en heette Gerrit Uijleman
* Gerrit was gek op paarden
* Haar moeder was Duits en heette Liesbeth
* Ingrid was enig kind
* ze ging vaak met haar ouders op vakantie naar Oostenrijk
* ze heeft een groentewinkel 4=6 in Maasbracht gehad
* later heeft ze bij een bakker in Maasbracht gewerkt
* ze had een herdershond genaamd Wodan, en nog een hond: Sasja
* ze kwam bij dancing Morenhoek in Heerlen
* ze is later misschien in Herkenbosch gaan wonen

Ex-vrouw Ingrid Uijleman: Deel 1

Ex-vrouw Ingrid Uijleman: Deel 2