Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: lerares Pamela van Doorn

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: lerares Pamela van Doorn

Ze luistert naar de radio en meldt zichzelf!

We komen erachter dat Pam Bakker niet meer Bakker heet, maar van Doorn. Ze heeft niet bepaald stil gezeten, want ze heeft flink wat taallessen- en trainingen gegeven de laatste jaren en is tegenwoordig freelancer. We proberen haar op allerlei manieren te bereiken, maar dat wil niet vlotten. Gelukkig blijkt Pam zelf te luisteren naar de radio, want ze meldt zichzelf! “Ja, ik hoorde mijn naam vallen dus daarom bel ik op. Maar ik weet geen eens door wie ik word gezocht?” En dan hoort ze dat het Arnold Waroux betreft… “O, Arnold! Dat weet ik nog wel!” Pam vertelt dat ze hem nog goed kan herinneren: “Ik doe eigenlijk nu weer hetzelfde werk. Ik geef les aan kinderen die wel de intelligentie hebben, maar vastlopen in het onderwijs.” Een compliment voor haar werk en voor Arnold is de zoektocht eindelijk opgelost!

Het verhaal
Arnold heeft het in zijn tienerjaren niet makkelijk op de mavo in Zaandam. Hij blijft meerdere keren zitten en moet uiteindelijk naar een andere school. Hij komt terecht op de VSO Mavo de Ruytenburgh in Purmerend. Hier heeft hij het veel beter. “Bij de directeur kon je altijd binnenlopen. Er hing een hele prettige sfeer en mijn lerares Frans sleepte mij er doorheen.”

Ondanks zijn Franse achternaam vindt Arnold Frans een lastig vak. Hij krijgt daarom privéles van lerares Pamela Bakker. Er ontstaat een goede band tussen de twee en de lessen vinden al gauw in de kantine of bij Pamela thuis plaats. “Zij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn Frans heb gehaald. Ze wist me te motiveren en leerde me door te zetten.” Wanneer Arnold zijn diploma haalt, blijkt opnieuw wat voor een lieve vrouw Pamela is. “Toen ik thuiskwam was het eerste wat ik op tafel zag staan een bloemstuk van haar. Die had ze al besteld voordat ik zelf wist dat ik mijn diploma had gehaald. Op het kaartjes die er bij zat stond geschreven: van hartelijk gefeliciteerd, je bent nu van een jongen een man geworden.”

Arnold is Pamela altijd erg dankbaar geweest en wil weten hoe het nu met haar gaat. “Ik weet nu veel meer over mezelf dan toen en wil dat aan haar uitleggen.”