Adres Onbekend
KRO-NCRV

Eerste liefde Hedwig Walters

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste liefde Hedwig Walters

"Dit is echt een Valentijnscadeau!"

Online vinden wij een bedrijf genaamd Walters Motivation. De eigenaar van het bedrijf is Yordy Walters en hij blijkt een neefje van Hedwig te zijn. Zijn tante wordt ingelicht en Hedwig vindt het zó leuk dat ze meteen in de auto stapt naar de studio. Nico is heel erg blij: "Dit is echt een Valentijnscadeau!". Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Nico was zeventien jaar toen hij verkering kreeg met vijftienjarige Hedwig. Het liefdesverhaal tussen Nico en Hedwig speelt zich allemaal af in Utrecht. "Hedwig woonde aan de Willem Barentszstraat. Daar was een voetbalplein en meisjes uit de buurt kwamen daar kijken. Ik was gelijk verliefd op Hedwig, want ze was heel knap. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan."

Nico kwam vaak bij Hedwig en haar familie thuis. Hedwigs familie is Indisch en was een groot gezin met negen kinderen. Haar vader was beroepsmilitair en was al overleden toen Nico en Hedwig verkering kregen. "Ik kwam daar vaak. Hoewel de vader overleden was, was het gezin heel warm en gastvrij. Ook waren ze heel close met elkaar."

Hedwig en Nico hebben samen vier jaar verkering gehad. Nico wilde graag een toekomst beginnen met Hedwig. "Ik had ook wel plannen na vier jaar, ik wilde namelijk graag samenwonen. Maar dat ging haar toch te snel. Misschien legde ik wel iets teveel druk op haar. Maar ik wilde graag met haar verder. Toen botsten we en groeiden we wat uit elkaar. Hedwig heeft na vier jaar besloten om er een punt achter te zetten."

In de jaren 90 heeft Nico en Hedwig elkaar nog eens gezien. "Zij belde mij voor iets, bij toeval, en toen hebben we nog een keer afgesproken in Utrecht. Maar toen was ik allang getrouwd. Daarna heb ik haar nooit meer gezien."

Aanknopingspunten:
* eerste liefde Hedwig Walters
* Hedwig is geboren in februari 1958, naar alle waarschijnlijkheid in Lopik
* jaar ouders zijn van Indische afkomst
* vader Walters is vrij jong overleden en was bij leven beroepsmilitair
* begin jaren 70 woonde moeder Walters met negen kinderen (waaronder Hedwig) aan de Willem Barentszstraat in Utrecht
* zussen en broers van Hedwig heten Grace, Evelien, Willeke én nog een onbekende zus, de broers zijn Peter, Benny, Robbie en Ronald

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Nico en Hedwig ontmoeten elkaar in de studio

Eerste liefde Hedwig Walters