Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vriend Cyriel Smit

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vriend Cyriel Smit

“Cyriel, ben jij het lieve schat?”

We vinden Cyriel in Dodewaard, waar hij nog altijd op een boerderijtje woont. Hij is inmiddels al jaren gelukkig met zijn eerste jeugdliefde, maar die vindt het geen probleem dat Cyriel het contact met Marijke hernieuwt. Marijke is er welkom en wanneer ze dat hoort, veert ze op: “Echt waar Cyriel? Ben jij het lieve schat?” Ze raast het door de microfoon, waarop Cyriel alleen maar kan lachen. Binnenkort spreken ze af. Marijke houdt ons op de hoogte van hun eerste afspraakje…

Het verhaal

1995. Via een datingsite leert Marijke Cyriel Smith of Smit kennen. Het heet High Five en is destijds een van de eerste internetdatingsites. Het aantal ontmoetingen tussen de twee moet ongeveer vijf keer zijn geweest. “De eerste keer kwam hij bij mij thuis in Rotterdam-Zuid. Daarna belde hij al snel op met een volgend voorstel: ‘of ik mee wilde naar Schin op Geul. Hij nam me mee een weekendje mee uit. Dat werd een midweek.”

De afspraakjes maken indruk, want Marijke denkt er nog met veel plezier aan terug. Zelf heeft Marijke indertijd een moeilijke tijd achter de rug. Aan een relatie is ze dan ook nog niet toe en dat zegt ze meerdere malen eerlijk en tegen Cyriel: “Ik zag Cyriel meer als een vriend om mee te praten. Hij was een heel spontane en aardige man. We hadden goede gesprekken destijds.”

Het contact stopt wanneer Cyriel een relatie krijgt met een Afrikaans meisje. Nu vraagt Marijke zich af hoe Cyriels leven verder is verlopen: “Zou hij gelukkig zijn geworden? Dat gun ik hem zo. Hij was een goede man. Hij was lang, een echte Nederlandse boer met blond haar en een baard.”