Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vader Pieter Verbruggen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vader Pieter Verbruggen

Tijdens de uitzending:
Wij krijgen een voicemail van Mevrouw Scharp die een Pieter kent van Noordereiland en verteld ons dat hij een dochter heeft genaamd Renate en een broer genaamd Harry. Ook zou Pieter geen Verbruggen heten maar Van Bruggen. Renate werd getipt en herkende het verhaal. Pieter van Bruggen is haar vader en zij zou graag Willem willen ontmoeten. Renate is in de auto gestapt en naar de studio gekomen: ‘ik ben enig kind en heb altijd al een oudere broer willen hebben.’ Zij verteld ons dat Pieter ook graag zijn zoon Willem wilt ontmoeten. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het Verhaal:
Willem was twaalf jaar oud toen zijn moeder met het nieuws kwam dat hij een andere vader bleek te hebben. "Mijn moeder schoof een foto onder mijn neus en zei: dit is je vader. Dan sta je daar voor je wasbak en denk je: wat is dit? Ik zag een zwart-wit foto van de Emmastraat waar hij opstond in een pak. Ze zei: dit is je vader en daar moet je het mee doen! Pieter Verbruggen heet hij. Voorderest heb ik er nooit zoveel aangedaan, ik wist niet beter dat de andere man waarmee ze getrouwd was, mijn vader was."

Willems zoon was degene die zijn vader het zetje gaf om opzoek te gaan naar Pieter Verbruggen. "Het was mijn zoon die na het overleden van mijn niet biologische vader zei: Pa, heb jij ooit weleens naar je biologische vader gezocht? Dat heb ik nooit gedaan, maar toen zei hij: wij zijn wel de helft van die biologische vader, dus wij willen wel weten wie dat is en waar wij dan vandaan komen. Het enige wat ik weet is dat Pieter van Noordereiland komt en dat zij vroeger in Cronjéstraat zaten."

Willems moeder Wil raakte verliefd op de achtentwintig jaar oude Pieter. Uit die verliefdheid kwam hun zoon Willem. Echter was Wil zelf nog erg jong toen zij beviel van hun zoon. De verliefdheid tussen de twee is nooit tot een huwelijk gekomen.

Pieter kwam destijds ook vaak in de kroeg. Hier heeft hij ook te horen gekregen dat Wil is bevallen: "Hij kwam regelmatig in de kroeg en hij weet dat ik geboren ben, want zijn vriend Zwarte Joop is het hem toen wezen vertellen. Toen knikte hij en dat was het. Vroeger ging dat gewoon zo, nu is het ondenkbaar."

"Ik heb gehoord dat Pieter nu in Nieuwerkerk aan den IJssel woont. Ik weet niet zeker of dat klopt. Hij zou ook een zus hebben die in New York woont en een jonger broertje hebben genaamd James. Voor mij heeft het zoeken geen zin, ik loop overal tegenaan en kom niet verder."

Aanknopingspunten:
* Biologische vader Pieter Verbruggen
* Geboren rond 1935
* Pieter is opgegroeid op Noordereiland in Rotterdam
* Een bekende van Pieter was ‘Zwarte Joop’
* Heeft iets gehad met Wil
* Wil en Pieter Verbruggen kregen een zoon: Willem (1963)
* Pieter heeft een zus die in New York woont en een jonger broertje genaamd James Verbruggen
* Pieter zou nu vermoedelijk in Nieuwerkerk aan den IJssel wonen

foto: Adres Onbekend

Willem in de studio

Vader Pieter Verbruggen