Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: eerste liefde Mimoun (El) Bouyouzani

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: eerste liefde Mimoun (El) Bouyouzani

"Zijn familie ving mij op toen mijn eigen ouders daar niet in slaagden..."

We leggen contact met de Pauluskerk en daar wordt Mimoun inderdaad herkent! Hij is daar helaas al een tijdje niet meer gesignaleerd, maar mocht hij daar weer gezien worden, dan lichten ze hem in. Ook zijn er twijfels over de achternaam Bouyouzani, want die lijkt in Nederland niet voor te komen. Mogelijk is het Bouyizani of Bouziane. Wie weet meer? Bel 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Agnes heeft een moeilijke jeugd. Ze is pas zeven jaar oud als haar ouders haar naar een kindertehuis brengen in Alphen aan den Rijn. Ze gaat daarna naar verschillende pleeggezinnen en komt uiteindelijk in Huize Alexandra in Almelo terecht. In die periode leert Agnes haar eerste liefde Mimoun kennen: “Ik liep regelmatig stiekem weg. Dan pakte ik de trein en ging ik zwartrijden. Ik moest daarom op kamertraining in Schiedam en daar leerde ik Ali kennen. Hij stond altijd op Rotterdam Centraal bij een groepje Marrokanen. Daar ontmoette ik ook Mimoun, die ik eigenlijk leuker vond dan Ali. Mimoun en ik kregen verkering!”

Agnes komt regelmatig bij Mimoun thuis en vindt daar huiselijke gezelligheid, die ze daarvoor niet kende. In 1984 trekt ze dan ook bij Mimoun in: “Hij woonde nog thuis en zijn vader mocht niet weten dat ik bij hen inwoonde. Zijn vader was niet zo bezig met wat er in huis gebeurde, dus die merkte dat ook niet. Mimoun had een zolderkamer voor zichzelf en daar bleef ik dan. Ik ging douchen als zijn vader weg was. Zijn moeder wist het wel en die bracht dan eten naar boven. Ook zijn zussen en broertje wisten ervan. We hebben dat drie jaar lang volgehouden...”

Op haar zeventiende draaien de rollen om. Agnes' voogd zorgt ervoor dat ze een eigen huisje in Rotterdam krijgt en Mimoun komt bij haar inwonen: “We hadden toen samen een hond: Sita. Het was leuk en gezellig, maar Mimoun begon in die tijd drugs te gebruiken. Ik vond dat verschrikkelijk. Ik weet niet of ik het toen uitgemaakt heb of dat we ieder ons eigen weg zijn gegaan… Ik zou heel graag willen weten hoe het leven hem vergaan is. Hij was mijn eerste liefde en zijn familie heeft mij opgevangen toen mijn eigen ouders daar niet in slaagden. Hij was heel belangrijk voor mij. Zou hij nog in Rotterdam wonen?”

Aanknopingspunten:
* Mimoun (El) Bouyouzani
* geboren in 1964
* hij had krulletjeshaar als Michael Jackson in die tijd
* was ongeveer 1.80m.
* hij had een normaal postuur en bruine ogen
* in 1984 woonde hij met zijn ouders in de Schelfstraat in Rotterdam
* in 1990 verhuist hij met zijn ouders naar de Jagthuisstraat in Rotterdam
* hij had twee oudere zussen (namen onbekend)
* een van de zussen woonde thuis (Schelfstraat) en de andere zus woonde in de Rotterdamse wijk Spangen
* er was ook nog een jonger broertje: Mohammed
* hij woonde ook nog thuis
* mogelijk is Mimoun nu verbonden aan de Pauluskerk in Rotterdam

Agnes zoekt eerste liefde Mimoun (El) Bouyouzani - deel 1

Agnes zoekt eerste liefde Mimoun (El) Bouyouzani - deel 2

Agnes zoekt eerste liefde Mimoun (El) Bouyouzani - deel 3