Adres Onbekend
KRO-NCRV

Jeugdliefde Jannie Schut

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugdliefde Jannie Schut

"Ik weet niet meer waarom het uit is gegaan..."

Tijdens de uitzending
We komen in contact met de dochter van Jannie! Helaas is Jannie in 2018 al overleden. Toch vindt dochter Carla het heel mooi om Siep meer te vertellen over het leven van haar moeder. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
De 87-jarige Siep blikt terug op de jaren 50: "Mijn vriend Theo had verkering met Anke en zei tegen me dat zij nog wel een leuke zus had. Zo heb ik Jannie Schut leren kennen!" Het klikt meteen tussen de twee en ze spreken daarna stiekem met elkaar af. "Haar vader was erg streng. Als hij de hort op ging, kwam ik naar binnen. Wanneer we hem achter aan hoorden komen op de brommer, glipte ik er via de voordeur weer uit." De relatie overleeft ook de diensttijd van Siep. "Ik schreef haar elke dag, zo ook dat we naar een Militair Tehuis gingen. Toen we daar aankwamen, vloog ze me ineens om de nek!"

Toch gaat de verkering na drie jaar uit, maar Siep weet zelf niet meer precies waarom: "Het is een beetje raar gegaan. Ik belde een keer bij haar aan en toen deed ze niet zo snel open, waarna ik ben weggelopen. Maar we hebben helemaal geen woorden gehad ofzo. Ze is daarna nog twee jaar bij mij thuis gekomen, bij mijn ouders of dan kwam ze voor mijn zus."

Aanknopingspunten:
* Jannie Schut
* geboren in 1938
* ze woonde op Zuidereind in 's-Graveland
* ze heeft een broer genaamd Sietze, een zus genaamd Fenna en een zus genaamd Anke (Anke is overleden)
* Anke had een relatie met Theo
* haar vader werkte in een fabriek in Weesperkarspel
* Jannie is later waarschijnlijk in Bussum gaan wonen

Jeugdliefde Jannie Schut: deel 1

Jeugdliefde Jannie Schut: deel 2