Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: grote liefde Annie Peek

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: grote liefde Annie Peek

We leken dichtbij, maar helaas kwamen we uit bij de verkeerde Annie Peek!

Theo was afgelopen zondag bij ons in de uitzending om te vertellen over zijn grote liefde: Annie Peek. We leken even dichtbij, maar helaas... Het was niet dé Annie Peek. Beluister onderstaande fragmenten voor het hele verhaal.

Het verhaal
Theo en zijn Annie Peek beleven eind jaren 50 een ‘grandioze’ verkeringstijd van zo’n drie jaar. Ze gaan onder andere samen op de scooter naar het Zwarte Woud: “Geweldig was dat! Je grote liefde achterop, haar armen om je heen. Mooier kan toch niet. Ik krijg nog tranen in mijn ogen als ik daaraan denk!” Toch kiest Theo er na drie jaar voor om als kok te gaan varen: “Ik wilde dat graag, maar snapte ook dat dat niet leuk zou zijn voor Annie. Dan was ik lang weg van huis. Uiteindelijk hebben we daarom onze relatie met wederzijdse goedkeuring verbroken… Een beslissing waar ik heden ten dagen nog spijt en verdriet van heb. Als er iemand in mijn leven is waar ik regelmatig aan terugdenk, dan is het Annie.”

Theo’s leven gaat door, maar zelfs zestig jaar later is hij zijn grote liefde nog niet vergeten: “Op van die druilerige herfstdagen, als ik de openhaard aansteek, dan komen die gedachten aan Annie weer terug en daar krijg ik nóg koude rillingen van. Ik wil haar zeggen dat het me spijt en dat ik hoop dat we de rest van de dagen die we nog hebben samen kunnen doorbrengen. Als jullie haar vinden, dan pak ik d’r beet en laat ik haar nooit meer los!”

Aanknopingspunten:
* Annie Peek
* geboren rond 1939/1940
* woonde in 1956 met haar moeder, oudere broer en stiefvader in de Koekangestraat 78 in Den Haag
* haar vader was niet in beeld
* ze werkte bij een patatzaak op de Leyweg 78 in Den Haag
* had een neef met een bloemenzaak op de Beeklaan in Den Haag
* zou begin jaren 60 getrouwd zijn en in Amsterdam gaan wonen
* is enkele jaren later gescheiden
* daarna is ze verhuisd naar Leidschendam of Voorschoten
* komt uit een atheïstisch gezin

Theo van Leeuwen zoekt liefde Annie Peek Deel 1

Theo van Leeuwen zoekt liefde Annie Peek Deel 2