Adres Onbekend
KRO-NCRV

Jan zoekt beste vriend Willem Slemmer

foto: Jan
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan zoekt beste vriend Willem Slemmer

"We waren echt bloedbroeders."

Na de uitzending blijven er reacties binnenkomen over de zoektocht naar Willem Slemmer. Niets is minder waar, Willem staat op de voicemail! De twee vrienden zijn weer herenigd en de 'bloedgabbers' zullen contact blijven houden. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Tijdens de uitzending
Willem Slemmer wordt herkend, maar niemand die weet waar hij nu is. Uiteindelijk meldt Willems nichtje Esther zich bij ons, die vertelt dat hij als 35 jaar geen contact heeft met de familie. Alle tips blijven dus welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de uitzending van zondag 29 januari 2023 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Jan en Willem Slemmer groeien met elkaar op in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. "Het was één groot blok, met onze lagere school in het midden. Vanaf mijn slaapkamer kon ik zo op zijn zolderkamer kijken." Willem trekt op een gegeven moment zelfs bij zijn familie in en voelt als een broer voor Jan. "Ik deelde al mijn verhalen met hem. We hadden een brommertje en gingen alle kroegen in de buurt af. Als hij ruzie had, sloeg ik erop los en vice versa. We waren echt bloedbroeders. Letterlijk, want we hebben eens onze polsen opengesneden en tegen elkaar gedrukt."

De jongens spreken af allebei een einde te maken aan hun verkering om nog even van hun vrijheid te genieten. "Maar op die bewuste avond in de discotheek - ik had het net uitgemaakt én een paar biertjes op - zei hij tegen me dat hij toch bij haar bleef." Dat schiet bij Jan in het verkeerde keelgat. "Hij moest zijn spullen pakken en opdonderen, snauwde ik hem toe. En dat heeft hij nog gedaan ook. Dat was de laatste keer dat ik Willem zag..." Jan is inmiddels al bijna vijftig jaar naar hem op zoek om zijn excuses aan te bieden. "Ik heb er nog steeds heel veel spijt van."

Aanknopingspunten:
* Willem Slemmer
* geboren in rond 1953 in Amsterdam
* hij woonde in de jaren 60 aan de Van Kempenaerstraat in Amsterdam
* hij ging naar de basisschool op het Van Beuningenplein in dezelfde stad
* eind jaren 60, begin jaren 70 werkte hij bij transportbedrijf Hendriks in Amsterdam
* Willem was een tengere jongen met lang, sluik haar
* hij kwam weleens bij coffeeshop De Sting aan de Wittenkade in Amsterdam

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Zoeker Jan in de studio | Jan en Willem Slemmer vroeger

Jan zoekt beste vriend Willem Slemmer (Deel 1)

Jan zoekt beste vriend Willem Slemmer (Deel 2)