Adres Onbekend
KRO-NCRV

familievriend Willem Raaymakers

foto: Mary
  1. Nieuwschevron right
  2. familievriend Willem Raaymakers

Mary mag hem bellen!

Al twee jaar zijn we met deze zoektocht binnen. Tot nu toe vinden we alleen een Wilma Raaymakers in Leiden, maar dan komt er opeens een mail binnen: "Dag allemaal, op jullie site staat blijkbaar dat ik door iemand wordt gezocht. Met vriendelijke groet, Willem Raaijmakers." We bellen Willem en hij staat open voor contact met Mary: "Och, dat is lang geleden! Ze mag me bellen hoor." Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Bram werkt samen met Willem Raaymakers bij een computerbedrijf in Maarssen. Iedere dag rijden ze samen naar hun werk en ze zijn naast collega’s ook vrienden. Brams vrouw Mary vertelt: “Willem kwam vaak even bij ons binnen en soms kwam hij langs als hij met zijn hond wandelde. Atos heette die hond, onze kinderen waren er helemaal gek mee. Eigenlijk was Willem echt een familievriend en niet enkel een collega van Bram.”

Willem krijgt een nieuwe baan en zo verliest Bram hem uit het oog: “Mijn man heeft het daar nog vaak over gehad. Hij was benieuwd hoe zijn leven vergaan was. Mijn man is vijf jaar geleden overleden en ik wil zijn zoektocht nu tóch voor hem afmaken. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe het met Willem is. Een paar weken geleden ben ik nog langs zijn huis gelopen. Ik dacht, wie weet zit Willem uit het raam te kijken en zie ik hem. Maar ik zag alleen maar jongelui zitten. Ik denk dus niet dat hij er nog woont...”

Aanknopingspunten:
* Willem Raaymakers
* nu rond de 65-70 jaar oud
* woonde aan de Haarlemmerstraat in Leiden, boven een schoenenwinkeltje
* werkte bij ICL (later Fujitsu) in Maarssen
* had een hond (een bouvier) met de naam Atos
* Willem was niet getrouwd en had geen kinderen

foto: Mary

Bram en Mary

Mary zoekt familievriend Willem Raaymakers