Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: vader B. Chowdhury

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: vader B. Chowdhury

“Ik hoop dat hij snel van zich laat horen”

We komen de naam Chowdury nergens in Nederland tegen, maar wel de naam Chowdhury. Dat maakt het waarschijnlijker dat we op die naam moeten zoeken. We worden getipt dat die achternaam klopt en dat we moeten zijn in Amsterdam Oost. We krijgen zelfs een adres van een B. Chowdhury. Zou hij de vader zijn die we zoeken?

Onze verslaggever Amy reisde af naar het adres en trof de onderhuurder aan van dhr. Chowdhury: de Bengaalse Emon en hij heeft het telefoonnummer van zijn huisbaas. Amy laat hem de foto’s zien van de vader van Erwin uit de jaren 90 en hij lijkt de foto’s te herkennen: “Hij is alleen op die foto’s veel donkerder dan dat hij nu is. En hij is inmiddels kaal.” Verder kloppen veel van onze aanknopingspunten wel. Het heeft er alle schijn van dat we bij deze meneer B. Chowdhury moeten zijn… Wordt vervolgd!

Het verhaal
Erwin (25) is een kersverse vader. Zijn achternaam Chowdury gaf hij door aan zijn zoontje. Dat bracht hem bij de zoektocht naar zijn eigen biologische vader: Sonny Chowdury, die Erwin nooit heeft gekend.

Zijn moeder Wilma Wolfs leert Sonny Chowdury begin jaren 90 kennen in Stadskanaal. Wilma is er geboren en getogen en loopt tegen de knappe Sonny aan die gevlucht is uit Bangladesh. Erwin weet verder weinig over de begintijd van hun relatie, maar weet wel dat zijn ouders erg verliefd zijn geweest: “Mijn vader heeft haar roepnaam zelfs gebrandmerkt op een van zijn armen!”

De eerste maand van zijn leven woont Erwin nog bij zijn beide ouders in Stadskanaal, maar die krijgen na zijn geboorte heftige ruzies. Sonny verdwijnt uit Erwins leven. Erwin is niet boos op zijn vader, maar wil vooral graag weten hoe zijn vader het heeft beleefd. Hij hoopt dat hij zijn zoontje kan vertellen over wie zijn opa is. “Nu weet ik niets, behalve wat mijn moeder heeft gezegd.”

Foto 1: Sonny Chowdury (rechts)
Foto 2: Sonny Chowdury
​Foto 3: Erwin Chowdury