Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: Een stoere man voor Ronald

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: Een stoere man voor Ronald

"Ik herken mezelf in zijn verhaal"

Henk van de Kieft reageert op Ronalds oproep. Hij herkent zichzelf in zijn verhaal, want ook Henk was eerst getrouwd met een vrouw en kwam pas daarna op latere leeftijd uit de kast. Daarna is hij 43 jaar samen geweest met een man, maar helaas heeft hij zijn partner vroegtijdig verloren. Hij vindt het heel bijzonder dat Ronald een oproep durft te doen en dat hij op 70-jarige leeftijd uit de kast is gekomen. "Ik weet natuurlijk hoe dat is als je je vrouw en je kinderen zo'n boodschap moet vertellen. Bij mij is dat gelukkig goed gekomen. Ik hoop dat ook voor Ronald." Ronald en Henk gaan samen een biertje drinken binnenkort. Hoe zou dat aflopen?

Ronald weet al heel lang dat hij op mannen valt, maar hij heeft het pas heel kort geleden ook aan zijn omgeving verteld. Gelukkig reageert iedereen goed op zijn "coming out". Het verandert niets aan het goede contact dat hij met zijn drie zonen heeft.

De volgende dappere stap die hij zet is om op zoek te gaan naar een leuke vriend: "Ik weet niet precies wat of wie zoek, het lijkt mee leuk om iemand te ontmoeten omeen keertje uit eten te gaan of naar het theater, want alleen doe ik niet."

Wat gebeurde er vorige week:
Er komt een spontane reactie van Henk uit Soest. Niet via de telefoon, maar gewoon in de studio. Henk is als supporter meekomen met een zoeker. Hij herkent het verhaal van Ronald. Hoewel hij niet op zoek is naar een relatie, wil hij beste een biertje drinken met hem. Hoe staat Ronald daar tegenover?