Adres Onbekend
KRO-NCRV

Yvon Vonk zoekt Willem Kuiper

  1. Nieuwschevron right
  2. Yvon Vonk zoekt Willem Kuiper

Willem schreef 27 mooie brieven aan haar zus Ingrid. De laatste schreef hij op 14 februari 1977.

ingrid wig
Yvon Vonk (52) wil de laatste wens van haar overleden zus Ingrid vervullen. De liefdesbrieven die Willem Kuiper aan Ingrid schreef, zou Yvon graag aan hem terug geven. "Hij heeft zoveel moeite genomen om de brieven te schrijven."

Yvon is de jongste in het Utrechtse gezin Vonk. Haar zus Ingrid is de oudste (*1958) en daarna komt broer Rob. Ingrid is een vrolijk en impulsief meisje met lang blond haar die populair is bij de jongens. In de zomer van 1976 gaat ze zonder het gezin op vakantie en daar houdt ze Willem Kuiper aan over.

Willem komt uit Alkmaar en na de zomer zoeken ze elkaar over en weer op. Tussendoor houden ze per brief contact. Willem beschrijft zijn leven in de brieven: "Zondag had ik een heel leeg gevoel. Ik ben naar de kerk gegaan en heb alleen aan jou gedacht. Daarna naar voetballen." De liefde verwatert want Ingrid laat het steeds meer afweten. Op 14 februai 1977 komt de laatste brief van Willem.

In 2014 wordt Ingrid ernstig ziek. Als blijkt dat er geen genezing meer mogelijk is, bespreekt ze met haar zusje Yvon wat er met haar spullen moet gebeuren. Ook de brieven van Willem komen ter sprake, want Ingrid heeft ze altijd bewaard. Ze geeft Yvon de opdracht op ze terug te geven: "Hij heeft zoveel moeite genomen om de brieven te schrijven." Niet veel later overlijdt Ingrid op 56-jarige leeftijd.

Yvon gaat op zoek naar Willem, maar zoals vaak bieden Facebook en andere kanalen geen oplossingen. Dan herinnert ze zich dat Ingrid fan was van Adres Onbekend en schakelt ze onze hulp in, in de hoop dat de luisteraars haar verder kunnen helpen.

brieven
Aanknopingspunten:
*
Willem Kuiper, geboren omstreeks 1958
* uit Alkmaar
* broer Kees, zus Marion
* zat op de St. Jacobsschool (lagere school)
* gelovig
* aanhanger van AZ
* voetbalde zelf ook
* was de zomer van 1976 op vakantie
* had een baantje in een koekfabriek