Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet gevonden: draaimolen van Frits Prescher

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet gevonden: draaimolen van Frits Prescher

We vonden die van hun opa, maar niet van vader

Waar kunnen we beter beginnen met zoeken dan bij een aantal echte ‘kermiskenners’. We bellen met het Kermismuseum in Hilvarenbeek en spreken iemand van het kermisvakblad. De familie Prescher is bekend, maar waar de draaimolen is gebleven weten ze niet.

Dan staat meneer Wolters op onze voicemail. Hij bezit een draaimolen die vroeger mogelijk van de familie Prescher is geweest. “Hij lijkt alleen niet precies op de foto van jullie site.” Als we Wilma aan de telefoon hebben blijkt dit tóch niet de goede zijn. “Dat is de draaimolen van mijn opa en wij zoeken die van mijn vader.” We moeten dus verder zoeken..

Het verhaal
Vorige week kwamen de halfzussen Prescher als verrassing voor Marie naar de studio. Toen ze na de uitzending zaten na te praten over vader Frits Prescher, die altijd op de kermis stond, kwam een oud bezit van hem ter sprake: zijn draaimolen!

Van 1961 t/m 1979 was deze draaimolen, die omgebouwd kan worden tot zweefmolen, in het bezit van Prescher. Daarna zou hij verkocht zijn aan een man uit Scheveningen. Deze koper wilde de molen voor zijn paarden gebruiken, maar Frits wilde dat niet. Hij verkocht de molen onder de voorwaarde dat het een draaimolen zou blijven.

De kinderen van Frits zouden graag weten wat er met de draaimolen gebeurd is en waar hij is gebleven. Wie weet er meer?

Aanknopingspunten:
* kinderdraaimolen met Disneyfiguren als Mickey Mouse en Donald Duck
* kan omgebouwd worden tot zweefmolen
* was van 1961 t/m 1979 in het bezit van Frits Prescher
* werd in 1979 verkocht aan een man uit Scheveningen