Adres Onbekend
KRO-NCRV

oud-werkgever Hans Nagtegaal

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. oud-werkgever Hans Nagtegaal

“Natuurlijk kan ik me jou nog herinneren, Claudia!"

We komen erachter dat er zelfs niet één, maar twee Hans Nagtegaals in de bloemen zitten! Uiteindelijk blijkt dat we niet die uit Den Haag moeten hebben, maar Hans uit Rijnsburg. Hij woont inmiddels al jaren in Friesland en komt aan de lijn voor Claudia: "Natuurlijk kan ik me jou nog herinneren! En volgens mij zijn we helemaal niet met ruzie uit elkaar gegaan hoor." Beluister hieronder het fragment terug.

Na de uitzending blijkt Claudia behoefte te hebben aan een nieuwe liefde. En er heeft zich een potentiële kandidaat gemeld! Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
De bloemrijke carrière van Claudia begint in de bloemenzaak van Hans Nagtegaal eind jaren 70 in Rotterdam: “Ik heb niet zo’n leuke jeugd gehad, er waren thuis veel problemen. Ik was al jong volwassen door die omstandigheden. In de bloemenwinkel van Hans voelde ik me heel erg blij, terwijl dat thuis wel anders was. Ik kreeg ook gelijk veel verantwoordelijkheid van hem. We waren altijd met hem aan het dollen.”

De familie Nagtegaal is in die tijd vrij bekend in de bollenstreek, vanwege hun werk in de bloemen: “Hans had zijn eigen zaak in Rotterdam, maar zijn vader was een bekende grossier in de bollenstreek. Ik mocht tijdens mijn stage voor de lagere tuinbouwschool zelfs een keer mee naar de bloemenveiling, toen heb ik nog bij hen thuis geslapen. Ik werd heel hartelijk ontvangen.” Uiteindelijk gaat Claudia niet zo leuk weg bij het bedrijf: “Er waren spanningen tussen mij en een andere collega. Erg jammer, want verder heb ik hele goede herinneringen aan die tijd! Ik zou Hans graag willen vertellen dat het niet aan hem lag dat ik wegging.”

Aanknopingspunten:
* Hans Nagtegaal
* is waarschijnlijk geboren tussen 1952 en 1958
* is opgegroeid in omgeving Rijnsburg
* had een bloemenzaak in Rotterdam, Hesseplaats
* zijn vader had een bloemengroothandel in Rijnsburg
* de familie Nagtegaal was redelijk bekend in de bollenstreek vanwege hun werk in de bloemen

Zoekster Claudia