Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: studieliefde Rob Jacobs

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: studieliefde Rob Jacobs

Ze blijken bij elkaar om de hoek te wonen!

Heel Lichtenvoorde zocht met ons mee. De vader van Rob wordt aan alle kanten gebeld dat zijn zoon gezocht wordt in Adres Onbekend. Hij denkt dat zijn zoon het wel leuk zal vinden dat Petra op zoek is gegaan.

Later spreken we Rob zelf, die onderweg is en daardoor niet aanwezig kan zijn om Petra te verrassen. Hij spreekt een boodschap in voor haar, waarin hij uitlegt dat hij Petra graag ‘live’ een keer wil zien: “We wonen bij elkaar om de hoek, dus ik hoop je gauw eens te zien. Ik denk met een grote glimlach terug aan onze tijd samen. Een tijd waarin we dachten dat onze liefde voor altijd zou zijn.” Petra is blij verrast om Robs stem na al die jaren weer te horen.

Het verhaal
Petra gaat in 1995 studeren in Leeuwarden. Ze doet de studie Nederlands aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. “Daar begon de tijd van mijn leven. Voor het eerst op kamers. Geen ouders die je vertellen wat je wel of niet mag.” Er ontstaan snel goede vriendschappen in de klas en na een paar maanden bloeit er ook een liefde op. “We waren vaak met een groepje van vijf bij elkaar en na een paar weken begon ik Rob Jacobs wel erg leuk te vinden. Het was een strenge winter en er lag ijs. Ik denk dat we een lange wandeling maakten en dat we toen echt verkering kregen.”

In de weekenden gaat ze vaak met hem mee naar zijn ouders en broertje in Lichtenvoorde. “Ik vond het daar zo gezellig. Het was echt een warm gezin. Ik herinner me de Lichtenvoordse kermis en de vele maïsvelden in de regio als we een fietstocht maakten.” Na het eerste jaar Nederlands besluit Rob dat hij iets anders wil studeren. Vanaf dat moment verandert er heel veel. “Hij trok steeds meer op met zijn nieuwe klasgenoten. En daar ontstonden ook weer nieuwe vriendschappen.” Het romantische eerste studiejaar maakte dus plaats voor een chaotisch en twijfelend tweede jaar. “Ik denk dat Rob al langer zijn oog had laten vallen op een meisje in zijn nieuwe klas, maar pas met de Elfstedentocht van 4 januari 1997 voelde ik onze liefde uit mijn handen glippen.”

Na een paar weken gaat de verkering uit en de stap om uit Leeuwarden weg te gaan komt daardoor ook steeds dichterbij voor Petra. Ze gaat in Utrecht studeren. “Een paar jaren later, ik denk rond 2004 kwam ik hem weer tegen, in Utrecht. We woonden op nog geen vijf minuten lopen van elkaar.” Ze zien elkaar nog een paar keer spontaan op straat, maar als Petra met haar nieuwe vriend Sander naar Almere verhuist, is het contact voorbij. “Toch denk ik nog vaak terug aan die tijd. En als ik bij mijn moeder in Scheemda logeer, hangt deze foto nog boven het logeerbed.”