Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Kay Robinson

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Kay Robinson

"Dit gaat over mij, maar ik ben al tien jaar niet in Nederland geweest!"

Er gaat lange tijd overheen, maar uiteindelijk krijgen we toch reactie uit Canada: "Alle aanknopingspunten kloppen, dit gaat over mij. Maar ik ben al tien jaar niet in Nederland geweest en al helemaal niet in het zwembad, dus dat moet toch iemand anders zijn geweest..." Beluister de uitzending van zondag 17 april 2022 voor het gesprek tussen Han en zijn eerste liefde Kay Robinson.

Tijdens de uitzending

We worden getipt dat Kay nu mogelijk Hardeman zou heten. En op Facebook vinden we inderdaad een Kay Hardeman - Robinson. Maar... zij woont wel in Canada. Nu kan dat natuurlijk kloppen, want Kays vader Ernie zou ook in Canada hebben gewoond. We hebben nog geen contact met Canada, maar ze wordt wel van alle kanten getipt. Dus hopelijk neemt ze gauw contact met ons op via 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Elk jaar is 8 oktober voor Han een speciale dag. Het is zijn trouwdag. Drie jaar geleden is Hans vrouw overleden, maar vroeger kwamen ze samen vaak in saunacomplex Thermae 2000 in Valkenburg om te ontspannen. "Rond de 8e van oktober ga ik daar nog een paar dagen heen. Maar dit keer was het wel heel bijzonder..."

Terwijl Han rondjes zwemt in het zwembad, probeert een vrouw oogcontact met hem te maken. "Ik dacht eerst: goh, wat een leuke vrouw! Ze had wel wat weg van Kay Robinson, mijn allereerste serieuze vriendinnetje." Het kwartje valt pas later en als Han zich realiseert dat hij zojuist langs zijn eerste liefde zwom, blokkeert hij. "Ik kon me niet voorstellen dat zij het was. Ze woont waarschijnlijk niet eens in Nederland! Pas toen ik vertrok wist ik het zeker, maar toen was het al te laat... Ik wil me hier graag voor excuseren en ben natuurlijk ook erg benieuwd hoe het met haar gaat!"

Aanknopingspunten:
* eerste liefde Kay Robinson (op z’n Engels uitgesproken)
* geboren rond 1946 (misschien iets eerder)
* woonde in Enschede in 1960/1961
* Kays ouders waren Ivy en Ernie Robinson
* Ernie Robinson was trainer bij Sportclub Enschede en later FC Twente
* hij is naar Canada geëmigreerd en daar op 83-jarige leeftijd overleden
* op vrijdag 8 oktober 2021 was Kay met haar partner in saunacomplex Thermae 2000 in Valkenburg

Kay Robinson vroeger

Han zoekt liefde Kay Robinson

Uitzending 17 april 2022 deel 2 - Han zoekt liefde Kay Robinson