Adres Onbekend
KRO-NCRV

oud-collega Hilda de Haan

foto: Joke de Ree
  1. Nieuwschevron right
  2. oud-collega Hilda de Haan

"Onze cheffin snapte niks van ons gegiechel..."

De Zoekbrigade vindt een Hilda de Haan in Gouda en ja hoor, alles klopt! Joke krijgt eindelijk weer de stem te horen van haar lieve collega van toen. Hilda is op haar beurt ontroerd: “Wat mooi om te horen dat ik jou tot steun ben geweest!” Beluister het fragment hieronder voor het hele gesprek.

Op haar vijftiende werkt Joke in bakkerij Haagen in Naarden als vaste werknemer. Daar ontmoet ze Hilda de Haan, een weekendhulp in de bakkerij: "Hilda en ik hadden echt een hele leuke band. We waren ongeveer even oud en konden fijn over meidendingen praten. Hilda had blond haar en was een vrolijke verschijning."

De twee meiden hebben veel lol op werkvloer. "We hadden een cheffin, juffrouw Dickie Jansen en wij noemde haar altijd een tuttebol. Ze was heel ouderwets!" Joke heeft veel steun aan Hilda wanneer haar verkering uitgaat, maar beleeft ook leuke momenten met haar. "Hilda heeft ook mijn huidige man meegemaakt. Tijdens het verlovingsfeest was Hilda erbij, maar ook bij de receptie van de bruiloft was ze erbij."

Hilda verhuist naar Leiden om daar verpleegkunde te studeren. "Wij zijn ook nog een keer langs geweest in Leiden en als afsluiting van die dag zijn we naar de Chinees geweest. Dat was echt hartstikke gezellig!" Het contact is toen helaas verwaterd. Joke krijgt een kind, Hilda zit op kamers in Leiden. Maar Joke denkt nog vaak terug aan de tijd in de bakkerij. "We hebben toch wel zes jaar samengewerkt geloof ik... Dat is een hele tijd."

Aanknopingspunten:
* oud-collega Hilda de Haan
* geboren rond 1953
* ouderlijk huis aan de Kolonel van Brienenstraat
* heeft gewerkt in bakkerij Haagen in Naarden (ergens tussen 1969 en 1980)
* komt uit een groot gezin (6 of 7 kinderen ongeveer)
* is op kamers gegaan in Leiden
* waarschijnlijk is ze gaan studeren en werken in de zorg

button arrow
button arrow
foto: Joke Schimmel de Ree

Joke zoekt vriendin Hilda de Haan