Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste liefde Richard de Leeuw

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste liefde Richard de Leeuw

Vanavond gaat Gerda hem bellen!

Een week lang zoeken we naar Richard. Hij wordt aan alle kanten herkend door oud-collega’s, vrienden en buren. Niemand weet waar hij is gebleven, maar uiteindelijk komen we via een buurman toch terecht bij Richard in de Bilt. Richard is verbaasd: “Heeft de moeder van Gerda de brieven echt verbrand? Dat is niet te geloven!” Richard staat te klapperen met zijn oren, maar wil Gerda wel graag opnieuw ontmoeten. Hij komt naar de studio in Hilversum en wacht af tot hij naar binnen mag, maar hij wordt overspoeld met zijn emoties. Recentelijk heeft Richard veel teleurstellingen moeten verwerken en een ontmoeting met Gerda wordt hem teveel. Hij kan het op dit moment niet aan en besluit terug naar huis te gaan. Het komt niet tot een ontmoeting, maar Richard wil wel erg graag met Gerda bellen binnenkort. Gerda reageert daar sportief op: “Ik begrijp dat wel en ik heb er ook rekening mee gehouden in deze zoektocht dat ik degene ben die zoekt en dat het voor hem anders kan zijn.” Gerda gaat hem vanavond meteen bellen!

Tijdens de uitzending
We proberen van alles om Richard te vinden, maar een rondje langs de autozaken in Utrecht levert ons geen adres op van Richard. Veel mensen herkennen zijn naam en bellen op: “Hij zou werken op een huisartsenpost als chauffeur.” Maar we bellen rond bij de huisartsenposten en lopen daar vast. Na de uitzending worden we ook nog platgebeld over Richard de Leeuw. Mensen hebben hem gezien op de ambulance in Amersfoort en Utrecht. Hopelijk meldt hij zich binnenkort snel…

Het verhaal
Gerda ontmoet Richard de Leeuw op een feestje. Het zijn de jaren 60. Ze is dan vijftien jaar en heeft meteen het gevoel dat ze hem al jaren kent. De liefde bloeit op, maar haar ouders zijn erop tegen vanwege het leeftijdsverschil. Richard vertrekt naar Australië, maar schrijft Gerda regelmatig. En eenmaal terug, vlamt de liefde opnieuw op. Maar ook deze keer moet Gerda het uitmaken van haar vader en moeder. Later komt ze Richard sporadisch nog wel eens tegen, maar uiteindelijk verliest ze hem uit het oog. Maar voor altijd blijft hij een rode draad in haar leven.