Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Elna van Bloois

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Elna van Bloois

"Jeetje, ik ben er stil van..."

De achternaam van Elna blijkt niet Blooijs maar Bloois te zijn. En inmiddels zou ze Elna Klink heten, naar haar man Peter Klink. We vinden al gauw een video waarin we Peter zien optreden als zanger en gitarist. Het spoor gaat naar 's Gravenpolder en daar vinden we Peter inderdaad. Helaas heeft hij wel slecht nieuws voor Ria: "Mijn vrouw Elna is al meer dan twintig jaar geleden overleden... Maar jouw zoektocht ontroert me wel hoor, Ria! Ik kom graag met je in contact." Beluister de fragmenten hieronder voor het hele gesprek.

Het verhaal
Op de opleiding tot B-verpleegkundige in het Sint Joris Gasthuis in Delft komt Ria medestudent Elna van Blooijs tegen: “We hadden meteen een goede band samen. Allebei woonden we intern en we deelden lief en leed met elkaar. We waren net uit huis en vonden alles nogal eng. Maar als we vrij waren dan gingen we de stad in! We gingen los en deelden echt alles, dat was erg fijn.”

Ze halen allebei het eerste jaar van de opleiding en gaan naar een feest om dat te vieren: “Op dat feest keek een knappe donkere man steeds naar mij. Ik werd stapelverliefd op hem en raakte zwanger. Dat kon natuurlijk niet. Ik moest van de opleiding af en kwam in een huurkamertje terecht. Hij wilde niet met mij verder. Elna was er toen gelukkig wel voor mij, zij steunde me door dik en dun!”

Toch zien de vriendinnen elkaar voor het laatst in 1972, wanneer Ria’s kind drie jaar oud is: “Daarna is er veel gebeurd. Zij raakte depressief en ik heb zelf ook een depressie gehad. Ik ben bang dat ik haar in de steek gelaten heb toen. Ik wil heel graag weten of het goed is gekomen met Elna...”

Aanknopingspunten:
* Elna van Blooijs (spelling onzeker)
* geboren rond 1949
* komt uit Dreischor, Zeeland
* woonde in 1968 met haar ouders in Oud-Beijerland
* had mogelijk een broertje en een zus
* begon in 1968 aan de opleiding tot B-verpleegkundige in het Sint Joris Gasthuis in Delft op het vrouwenpaviljoen
* woonde daar ook in het zusterhuis
* in 1972 woonde ze samen met haar vriend in Den Haag, mogelijk omgeving Holland Spoor
* ze kampte een tijdje met een depressie
* was jongensachtig, hield niet van geteut
* was eerst wat gezet (viel later veel af), had kort donker haar en was ca. 1.67m.
* Elna ging ook om met collega Marjan Spaans

Ria (met kind) en Elna

Ria zoekt vriendin Elna van Blooijs - deel 1

Ria zoekt vriendin Elna van Blooijs - deel 2