Adres Onbekend
KRO-NCRV

Griekse vriendin Athina Tsiopi

  1. Nieuwschevron right
  2. Griekse vriendin Athina Tsiopi

Na de uitzending reageerde ze op Joanne's berichtje!

Beluister onderstaande fragmenten hoe we een spoor kregen naar Athina!

Het verhaal
Eind jaren 90 is Joanne 36 jaar. Ze is dan moeder van twee kinderen en gescheiden. In Zierikzee is slechts één goed Grieks restaurant indertijd en daar gaat Joanne met haar kinderen maar wat graag naartoe: “Restaurant Delphi, daar had je van die Griekse avonden. Live muziek en met z’n allen dansen. Borden gooien, heerlijk eten. De Griekse mensen die het restaurant runden waren ook altijd zo gastvrij.”

Het is de Griekse familie Siopi(s) die Joanne telkens laat terugkeren naar het restaurant. De broers Dimitris en Panaotis runnen het restaurant en in de vakanties komt familie uit Griekenland helpen: “Hun zus Athina kwam vanuit Athene en dat werd een goede vriendin. Zij was een stuk jonger dan ik en een prachtig meisje. Ik ging niet voor niets later ook naar haar op vakantie! Ze was echt zo’n klassiek mooie Griekse, met lang donker haar en een mooi gezicht.”

Het zijn mooie jaren. Joanne gokt dat ze elkaar zo’n twee à drie jaar intensief hebben meegemaakt in alle vakanties. Later leert Joanne ook de rest van de familie kennen. Die rijdt ze zelfs nog een hele dag rond door Amsterdam. Joanne bezoekt Athina nog een keer in Athene, tijdens de Olympische Spelen. Helaas raakt ze haar adresgegevens kwijt en tot haar spijt is het nooit gelukt om weer contact te krijgen. Zoeken is misschien minder lastig dan het lijkt, want de broers zouden nog in Nederland kunnen wonen! Dat hoopt Joanne, want dan is het contact in Athene hopelijk gauw gelegd.

Aanknopingspunten:
* Griekse serveerster Athina Siopis
* Athina kwam uit Athene
* werkte bij het Griekse restaurant Delphi aan de Schuithaven in Zierikzee
* dit was in de jaren 90
* zal geboren zijn rond 1972/1973
* in de vakanties kwam ze naar Zierikzee, waar ze haar broers Dimitris en Panaotis (fonetisch) Siopis hielp in hun restaurant
* deze broers verhuisden later vermoedelijk naar Breda
* degene(n) die het restaurant van die broers overnamen, hebben nog steeds een Grieks restaurant in Vught
* zij heten: Dinah en Sotherus
* Athina was in 2000 bij de Olympische Spelen in Athene, samen met Joanne